2022 KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? GSB KYK başvuru tarihleri!

KYK yurt ve burs başvuru tarihleri, üniversite tercih işlemleri devam ederken öğrencilerin gündeminde ikinci sırada geliyor. Ön lisans ve lisans eğitimi almaya hazırlanan adaylar konaklama, eğitim masrafları gibi giderleri aldıkları burslar ile ödemeyi planlıyor. Öğrencilere burs ve yurt hakkı tanınırken öncelikli olarak ihtiyaç sahibi olması dikkate alınıyor. Peki 2022 KYK burs başvuruları ne zaman? İşte burs ve yurt başvurularına ilişkin öne çıkan tarihler...

2022 KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? GSB KYK başvuru tarihleri!
2022 KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? GSB KYK başvuru tarihleri!
GİRİŞ 05.08.2022 15:28 GÜNCELLEME 05.08.2022 15:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hayallerindeki üniversite eğitimi için sınava katılan ve sonuçları öğrenen adaylar 5 Ağustos tarihine kadar tercihlerini ÖSYM'ye bildirecek. Tercihlerini erkenden tamamlayan adaylar, Gençlik ve Spor Bakanlığının KYK yurt ve burs başvuru tarihlerini öğrenebilmek adına araştırmalarına hız verdi. Devlet, özellikle şehir dışında eğitim alacak öğrencilerin kalacak yer ve maddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmaması için burs ve yurt desteği sağlayacak. Başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Şehit eşi ve çocukları, gazi ve gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş öğrenciler, devlet korumasında olanlar ve lise ve dengi eğitimlerini  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde tamamlayanlar, KYK yurtlarında ücretsiz konaklayabilecek. Peki 2022 KYK yurt ve burs başvurular ne zaman? İşte başvuru yapmaya hazırlananlar için o takvim...

ESEV burs başvuru tarihleri belli oldu: Öğrencilere aylık 1.200 TL burs verilecek…ESEV burs başvuru tarihleri belli oldu: Öğrencilere aylık 1.200 TL burs verilecek…

2022 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda konaklamak isteyen öğrenciler için başvuru tarihleri henüz belli olmadı. Ancak genellikle başvuru tarihleri her yıl aşağı yukarı benzer tarihlerde alınmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı, başvuru işlemlerinin alınması için YKS tercih sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Tercih işlemleri 5 Ağustos tarihinde sona erecek.

Geçtiğimiz yıl KYK yurt başvuruları 6 Eylül-12 Eylül tarihleri arasında alınmıştı. Başvuru işlemleri ise e-Devlet üzerinden gerçekleştirildi. YKS yerleştirme işlemlerinin bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor. Bu takvim dikkate alındığında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Eylül ayının ilk haftasında yurt başvurularının alınması ön görülüyor.

KYK Burs/Kredi Başvuru Tarihleri Belli Oldu Mu?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, konaklamanın dışında öğrencilerin eğitim öğretim giderlerini karşılayabilmesi için burs desteği sağlıyor. Geçtiğimiz yıl burs ücreti ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alanlar için 850 TL'ye yükseltilmişti. Burs ödemeleri yazın okulların kapalı olduğu aylarda da devam etmektedir.  Burs başvuru işlemleri, okulların kayıt dönemlerine yakın alınmaktadır. Geçtiğimiz yıl burs başvuru işlemleri 5-8 Kasım tarihleri arasında alınmıştı.

KYK Yurt Başvurularıyla İlgili En Çok Merak Edilen Soruların Yanıtları

Başvuru işlemleri nasıl yapılır?

Başvuru işlemleri ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet kapısı üzerinden alınmaktadır.

Daha önce lisans eğitimi alan öğrenciler yurt başvurusu yapabilir mi?

Daha önce ön lisans veya lisans eğitimi alan adaylarda yurt başvurusunda bulunabilirler.

Ücretsiz barınma hakkına kimler sahiptir?

Şehit eşi ve çocukları, gazi ve gazi çocukları, (şehidin eşi yoksa bekar kardeşleri) anne ve babası vefat etmiş olanlar (25 yaşını aşmayanlar) lise ve dengi eğitimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, devlet koruması altında olanlar, bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

KYK yurt ücretleri ne kadardır?

KYK yurt ücretleri, kalınan yurt tipine göre değişkenlik göstermektedir. İşte detaylı yurt ücretleri;

3. Tip KYK yurt ücretleri 522 TL

4. Tip KYK yurt ücretleri 585 TL

5. Tip KYK yurt ücretleri 648 TL

6. Tip KYK yurt ücretleri 702 TL

KYK Burs Başvurularıyla İlgili En Çok Merak Edilen Soruların Yanıtları

Burs hangi durumlarda kesilmektedir?

Başarısız olma, öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya en az bir yıl uzaklaştırma cezası alma, kayıt dondurma, izin alma ve vazgeçme, öğretim kurumunun kapatılması, KYK yurtlarından süresiz çıkartılma cezası, kesin hükümle mahkum olma gibi durumlarda burs kesilir.

Burs Ödemeleri Kaç Aydır?

Burs ödemeleri 12 ay üzerinden gerçekleştirilir. Öğrenciler yaz aylarında ve okulların kapalı olduğu dönemde de burs ödemesi alır.

Burs Ödemeleri Ne Zaman Yapılır?

İlk defa burs ve kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (EKİM) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Ödeme işlemleri T.C. kimlik numarasının son iki hanesine göre her ayın 6'sı ve 10'u arasında yatırılır.

Eğitimleri Uzayan Öğrenciler Burs Almaya Devam Eder Mi?

Yükseköğrenim gören öğrenciler normal öğrenim süresi kadar burs/kredi ödemesi yapılmaktadır. (ön lisans için 2 yıl, lisans için 4 yıl) Öğrenim süresi uzayan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılmaz.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 2
  • ümit*korku 1 yıl önce Şikayet Et
    kyk sonuçlanana kadar okullar açılıyor, diğer yurtlar dolmuş oluyor, kyk da çıkmazsa çadır mı kuracağız, çok daha erken belli olmalı, öğrenciler ciddi anlamda mağdur oluyor
    Cevapla
  • Türkiye 81 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğunun daha hangi il üniversitesine gideceği belli değilken, nasıl olacak senin dediğin???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı