Şebnem Korur Fincancı kimdir ve kaç yaşındadır? Daha önce hapse giren Şebnem Korur Fincancı'nın hayatı

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındıktan sonra gündem oldu. Peki Şebnem Korur Fincancı kimdir? İşte merak edenler için Şebnem Korur Fincancı biyografisi...

Şebnem Korur Fincancı kimdir ve kaç yaşındadır? Daha önce hapse giren Şebnem Korur Fincancı'nın hayatı
Şebnem Korur Fincancı kimdir ve kaç yaşındadır? Daha önce hapse giren Şebnem Korur Fincancı'nın hayatı
GİRİŞ 23.12.2022 17:30 GÜNCELLEME 23.12.2022 17:30
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Şebnem Korur Fincancı 1959'da İstanbul'da dünyaya geldi. Tam adı Rasime Şebnem Korur Fincancı'dır. Şimdilerde 63 yaşındadır. 

İlk ve orta öğreniminin ardından Kadıköy Maarif Koleji'nden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni tamamladı. Mesleği doktorluktur. 

Şebnem Korur Findancı

Eğitim hayatının ardından akademik kariyerine devam etti. Adli Tıp alanında ve işkencenin saptanması ve rehabilitasyonunda alanında uzmandır. 

İstanbul Üniversitesi'nin Adli Tıp Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyeliği yapan Korur Fincancı, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda da çalışmaktadır.  Adli Tıp Uzmanları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Ceza Hukuku Araştırmaları Derneğinin kurulmasına öncülük etti. 

Ayrıca köşe yazarlığı da yapmaktadır. Bugüne dek, yurtiçi ve yurtdışında cezaevleri çalışma gruplarında aktif olarak rol oynadı. Diğer yandan bir dönem Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu'nda da çalıştı. 

Şebnem Korur Fidancı biyografisi

2016'DA TUTUKLANDI

Şebnem Korur Fincancı, 2016'da 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklandı. Mahkemede, Korur Fincancı'nın Erol Önderoğlu ve yazar Ahmet Nesin ile birlikte Özgür Gündem gazetesinde aktif rol oynadığı ve yayınlanan gazetedeki haberlerin PKK propagandası yaptığı belirtildi. Tutuklandıktan 2 ay sonra tahliye edildi. 

2020'DE GÖZLATINA ALINDI

Şebnem Korur Fincancı, 20 Ekim'de Medya Haber TV'de konuk olarak yer aldığı bir programda, 'Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullandığını' iddiasını ortaya attı. Bu konuşmalardan ötürü, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan gözaltına alındı.

Fincancı için,  7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandığı öğrenildi. 

YORUMLAR 46
  • Sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaleti bu kadar ucuzladı mı Burda Enflasyon olma yok mu İşte ben buna karşıyım
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaletiniz batsin terör propaganadasi yap tsk iftira at sonra serbest kal Allah havale ediyorum sadece garibana calisan adalet
    Cevapla
  • ALİHAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Kumaşı bizden olmayanlardan...
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiye bu kafir ceza kanunu ile asla huzur bulamaz bu tür hainler kanuna kalır ise daha çok hakaret ederler dine millete maneviyata
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle insanların hangi dine mensup olduğunuda yazarsanız iyi olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle