Pele kimdir? Pele kaç yaşında öldü? Ölüm nedeni...

Başarılarıyla dünyaya nam salmış Brezilaylı futbolcu Pele vefatının ardından gündem oldu. Peki Pele kimdir? İşte merak edenler için Pele'nin biyografisi...

Pele kimdir? Pele kaç yaşında öldü? Ölüm nedeni...
Pele kimdir? Pele kaç yaşında öldü? Ölüm nedeni...
GİRİŞ 01.01.2023 20:34 GÜNCELLEME 01.01.2023 20:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pele, 23 Ekim 1940'ta Brezilya2nın Minas Gerais kentinde dünyaya geldi. Tam adı Edson Arantes do Nascimento'dur. Aile içinde lakabı Pepe'ydi, sonrasında ise Pele olarak çağrılmaya başlandı. 

Eğitim hayatına devam ettiği dönemde futbol çalışmalarına başladı. Henüz 15 yaşındayken Santos'ta oynamaya başladı. Bir yıl sonra ise Brezilya millî futbol takımında yer aldı.

Pele'nin gençliği

Henüz 18 yaşındayken Dünya Kupası finalinde attığı gol ile kariyerinde büyük bir basamak atladı. 1970 Dünya Kupası'nda, 4 gol, 7 asist ile adeta adını futbol tarihine yazdırdı. Başarısı ile Brezilya üçüncü kez şampiyon oldu. 

14 yıl boyunca mili takım forması giydi. Bu süreç içinde üç dünya kupası kazanarak, tarihte bunu yaşaya tek futbolcu oldu. Forvet oyuncu Pele,  92 maçta attığı 77 golle Brezilya'nın en çok gol atan iki futbolcusu unvanını da elde etti. 

2013 FIFA Ballon d'Or Prix d'Honneur ödülünü ilk kez alan futbolcudur.  Futbol kariyerinde 25 kupa kazanan Pele, aynı zamanda kulübüne Libertadores kupasını kazandıran kişidir. En son New York Cosmos'ta forma giyen efsane futbolcu, 1977'de emekliye ayrıldı. 

Pele

YÜZYILIN ATLETİ SEÇİLDİ

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 1999'da ünlü sporcuyu 'Yüzyılın atleti' olarak seçti. Diğer yandan Time ise, Pele'yi 20. yüzyılın en önemli 100 insanından biri olarak yazdı. 

BREZİLYA SPOR BAKANI OLDU

Spordaki başarıları ile dünyaya nam salan Pele, 1995'te Brezilya Spor Bakanı oldu. Bu görevine 1998'e kadar devam etti. 

PELE'NİN HASTALIĞI 

Pele, 2021'den itibaren solunum yolu enfeksiyonu hastalığı ve ve kolon kanseri ile mücadele ediyordu. 

Pele'nin biyografisi

PELE KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Pele 82 yaşında öldü. 

PELE NEDEN ÖLDÜ?

Pele, çoklu organ yetmezliğinden ve bağırsak kanserinden hayatını kaybetti. 

YORUMLAR 1
  • muhammet beyazal 1 yıl önce Şikayet Et
    zenginlik ölüme engel olamadı. para her şey değildir.
    Cevapla