Ömer Faruk Yelkenci aslında kimdir? Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı'nın bilinmeyen hayatı

Ömer Faruk Yelkenci'nin Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı unvanıyla görevinin başına getirilmesinin ardından hayatı araştırılmaya başlandı. İşte, gündemde en çok merak edilen isimler arasına giren Ömer Faruk Yelkenci'nin ayrıntılı biyografisi...

Ömer Faruk Yelkenci aslında kimdir? Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı'nın bilinmeyen hayatı
Ömer Faruk Yelkenci aslında kimdir? Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı'nın bilinmeyen hayatı
GİRİŞ 26.06.2023 10:15 GÜNCELLEME 26.06.2023 10:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, 1969’da Rize’nin Çayeli'nde hayata gözlerini açtı. Lise eğitimini 1986’da Haydarpaşa Lisesi’nde bitiren Ömer Faruk Yelkenci, lisans eğitimini 1992’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden tamamlayarak mezun oldu.

Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Nazif Yılmaz kimdir? Nazif Yılmaz nereli, kaç yaşında?Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Nazif Yılmaz kimdir? Nazif Yılmaz nereli, kaç yaşında?

Aslen Rizeli olan Ömer Faruk Yelkenci, yüksek lisans eğitimini ise 2008’de Yeditepe Üniversitesi'nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalında aldı. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalında doktora eğitimini sürdüren Ömer Faruk Yelkenci, evli ve iki çocuk babasıdır.

Aynı zamanda İngilizce dil bilgisine sahiptir ve kariyer yaşantısına özel bir dershanede öğretmenlik mesleğini icra ederek başladı.

Münir Karaloğlu kimdir, nereli? İçişleri Bakanı Yardımcısı Münir Karaloğlu kaç yaşında?Münir Karaloğlu kimdir, nereli? İçişleri Bakanı Yardımcısı Münir Karaloğlu kaç yaşında?

İstanbul'daki farklı resmî okullarda 4 yıl tarih öğretmenliği mesleğini yerine getirmesinin ardından Birikim Eğitim Kurumları'nda sırası ile dershaneler koordinatörlüğü, Kadıköy Birikim Dershanesi'nde müdürlük, Özel Bağcılar Birikim Lisesi'nde müdürlük ve Birikim Eğitim Kurumları'nda genel müdür yardımcılığı görevini üstlendi.

2014’te yeniden Millî Eğitim Bakanlığı bünyesine geçen Yelkenci, Bakanlık’ta 2014-2016 arasında Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü, 2016-2018 arasında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü olarak; Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde 2018-2022 arasında Rektör Danışmanı unvanıyla faaliyetler yürüttü.

Mehmet Sağlam kimdir ve aslen nereli? İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Sağlam’ın hayatı!Mehmet Sağlam kimdir ve aslen nereli? İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Sağlam’ın hayatı!

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde lisans düzeyinde eğitim felsefesi dersleri de veren Yelkenci, tekrar özel sektöre dönerek bir özel okul zincirinde genel müdür unvanıyla çalışmalarda bulundu.

YORUMLAR 2
  • Fatih 10 ay önce Şikayet Et
    Rize Çayeli, coğrafya kaderdir sözünün gerçekliği ülkemizde dibine kadar yasaniyor,ülkedeki bürokrat yetiştirme merkezi gibi oldu başka yerde pek yetismiyor
    Cevapla
  • İzmirli Abdullah 10 ay önce Şikayet Et
    Ya da diğerleri es geciliyor!!!!!????
    Cevapla