Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci gerçekte kim? Şuayip Birinci'nin bilinmeyenleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre Sağlık Bakanı Yardımcısı unvanıyla göreve getirilen Şuayip Birinci araştırılıyor. İşte, göreve atanmasıyla beraber gündemde ön plana çıkan Şuayip Birinci'nin hayatına dair merak duyulan ayrıntılar...

Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci gerçekte kim? Şuayip Birinci'nin bilinmeyenleri!
Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci gerçekte kim? Şuayip Birinci'nin bilinmeyenleri!
GİRİŞ 26.06.2023 10:27 GÜNCELLEME 26.06.2023 10:27

Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci, 1973’te Rize’de hayata gözlerini açtı. Aslen Rizeli olan Şuayip Birinci, lisans eğitimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak mezun oldu.

Ömer Faruk Yelkenci kimdir? Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci kaç yaşında?Ömer Faruk Yelkenci kimdir? Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci kaç yaşında?

Evli ve üç çocuk babası olan Şuayip Birinci, “Liderlik ve Küresel Girişimcilik” alanında yüksek lisans ve “Sağlık Kurumları Yönetimi” alanında ise yüksek lisans ve doktora eğitimini aldı. Kariyer yaşantısı 1998’te adım atan Birinci, Rize başta olmak üzere İstanbul’un birçok kamu kurumunda hekimlik görevini icra etti.

2005-2009 arasında Ümraniye EA Hastanesi’nde ‘’Başhekim Yardımcısı’’, 2009-2012 arasında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde ‘’Müdür Yardımcısı’’ ve 2012-2014 arasında ise TKHK İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi’nde ‘’Genel Sekreter’’ unvanıyla mesleğini yerine getirdi.

Münir Karaloğlu kimdir, nereli? İçişleri Bakanı Yardımcısı Münir Karaloğlu kaç yaşında?Münir Karaloğlu kimdir, nereli? İçişleri Bakanı Yardımcısı Münir Karaloğlu kaç yaşında?

Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı’nda, müsteşar yardımcılığı (2014-2018) ve Ağustos 2018’de Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmış ve halen görevini sürdürmektedir.

TÜSAP’ın kurucusu ve yürütme kurulu üyesi olan Şuayip Birinci aynı zamanda TÜRKSAT yönetim kurulu üyesi olarak aktif faaliyetler yürütmektedir.

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenen Şuayip Birinci, Teknofest’in ‘’İcra Kurulu Üyesi’’ unvanıyla sağlık teknolojileri ile sağlıkta yapay zeka yarışmalarının düzenlenmesinde öncülük etti.

Mehmet Sağlam kimdir ve aslen nereli? İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Sağlam’ın hayatı!Mehmet Sağlam kimdir ve aslen nereli? İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Sağlam’ın hayatı!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL