Yeni Hatay Valisi Mustafa Masatlı kimdir? Mustafa Masatlı aslen nerelidir?

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Hatay Valiliğine Mustafa Masatlı atandı. Cumhurbaşkanlığı kararı ile göreve getirilen Mustafa Masatlı’nın hayatı hakkındaki sorular gündemde yerini aldı.

Yeni Hatay Valisi Mustafa Masatlı kimdir? Mustafa Masatlı aslen nerelidir?
Yeni Hatay Valisi Mustafa Masatlı kimdir? Mustafa Masatlı aslen nerelidir?
GİRİŞ 28.06.2023 10:35 GÜNCELLEME 28.06.2023 10:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni Hatay Valisi olarak atanan Mustafa Masatlı’nın hayatı ve kariyeri hakkındaki merak edilenler arama motorlarında aratılmaya devam ediyor. İşte, Resmi Gazete'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanlığı kararı ile Hatay Valisi görevine getirilen Mustafa Masatlı hakkındaki tüm merak edilenler…

MUSTAFA MASATLI KİMDİR? MUSTAFA MASATLI HAYATI

Yeni Hatay Valiliği görevine getirilen Sayın Mustafa Masatlı, 26.11.1969 tarihinde Çorum'un Sungurlu ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk, Orta ve Lise eğitimini Ankara ve Sungurlu' da tamamlamıştır. Üniversite ile birlikte eğitim-öğretim hayatına devam eden Masatlı, daha sonra  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirmiştir. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra da Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını başarıyla bitirmiştir.

MUSTAFA MASATLI SİYASİ VE MESLEKİ HAYATI

Mülki İdare Mesleğine 1994 yılında Tokat Kaymakam Adayı olarak göreve başlamıştır. 8 ay süre ile İngiltere'de bulunan Mustafa Masatlı daha sonra, Küre (Kastamonu) ve Yapraklı (Çankırı) Kaymakam Vekili olarak çalışmıştır.

Çeşitli yerlerde görev alan Mustafa Masatlı; Ulaş (Sivas), Bahçesaray (Van), Demre (Antalya), Alaçam (Samsun), Gerede (Bolu) Kaymakamlıkları, Tekirdağ Vali Yardımcılığı ve Tekirdağ İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Kayseri Vali Yardımcılığı, Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı (Bursa) görevlerinde de bulunmuştur.

Yurtiçi ve yurtdışı çok sayıda seminer ve çalışmalara öncülük eden Mustafa Masatlı, 2018-2020 yıllarında Ardahan Valisi olarak görev yapmıştır. 09.06.2020 tarihli ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Amasya Valisi olarak atanmıştı.

Resmi Gazete’de 26.06.2023 tarihli ve 2023/312 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yayımlanan kararla Hatay Valisi olarak atanmıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan Mustafa Masatlı, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

MUSTAFA MASATLI’NIN YÜRÜTTÜĞÜ PROJE VE SONUÇLARI

  • Mustafakemalpaşa (Bursa) İlçesinde Dini Külliyeye “Dere Mahalle Kaymakam Mustafa MASATLI Dini Külliyesi”  isminin verilmesi.

  • Mustafakemalpaşa Belediyesince “Fahri Hemşerilik Beratı” verilmesi.

  • 2016 Yılı Türkiye’ de “Yılın İdarecisi Seçilmesi ve Yılın  İdarecisi Ödülü”  verilmesi.

  • Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM Bey tarafından “Teşekkür Mektubu” gönderilmesi.  (15 Temmuz hain darbe kalkışmasına  karşı çalışmalarından dolayı)

  • Dışişleri Bakanı tarafından “Teşekkür Belgesi” verilmesi. (Bulgaristan’ daki Soydaşlarımızla ilgili yapılan çalışmalarından dolayı)

  • Alaçam Belediye Meclisince Hükümet Konağının karşısındaki sokağa “Kaymakam Mustafa MASATLI"  isminin verilmesi.

  • Alaçam Göçkün Köyü Bölgesinde 240 dekar alana ağaçlandırma yapılarak “Mustafa MASATLI Ormanı”   isminin verilmesi.

  • Alaçam Belediye Meclisince “Fahri Hemşerilik Beratı” verilmesi.

  • Demre Belediye Meclisince İlçe içindeki ana caddeye “Mustafa MASATLI Caddesi” isminin verilmesi.

  • Demre Belediye Meclisince  “Fahri Hemşerilik Beratı” verilmesi.

  • Bahçesaray Belediye Meclisince  “Fahri Hemşerilik Beratı” verilmesi.

  • Bahçesaray Belediye Meclisince en büyük mahallesine  “Sungurlu Mahallesi” isminin verilmesi.

  • Ulaş Belediye Meclisince “Fahri Hemşerilik Payesi ve Beratı” verilmesi.

  • Çok sayıda “Teşekkür Belgesi”, “Takdir Belgesi”, “Başarı Belgesi”, “Üstün Başarı Belgesi”, “Maaş Ödülü“ verilmesi. (Muhtelif  Bakanlık, Valilik, Türk İdareciler Derneği, Kamu ile Özel Kurum ve Kuruluşlarından)

YORUMLAR 1
  • al parti 10 ay önce Şikayet Et
    al pareti
    Cevapla