Sinirlenince okunacak dua! Sabır ve sakinleşme duaları nelerdir?

Sinirlenmek, insan doğasında olan doğal bir durum olsa da çabuk ve aşırı sinirlenmek kişinin hem kendini hem de çevresindekilerin olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in sinir anında nefse yenilmemek, insanların kalbini kırmamak ve sakinleşmek için bazı tavsiyeleri bulunmaktadır. Peki sinirlenince hangi dualar okunur?

Sinirlenince okunacak dua! Sabır ve sakinleşme duaları nelerdir?
Sinirlenince okunacak dua! Sabır ve sakinleşme duaları nelerdir?
GİRİŞ 02.12.2022 14:29 GÜNCELLEME 02.12.2022 14:29

Yaşam koşulları ve yoğun iş hayatı sebebiyle insanların çabucak sinirlenmesi son yıllarda hemen herkesin muzdarip olduğu bir sorundur. Sinirlenip yok yere insanların kalbini kırmak Allah katında hiç hoş olmayan davranışlar arasında olmasının yanında kişinin insan ilişkilerine ciddi ölçüde zarar vermektedir. Çabuk sinirlenen kişilerin profesyonel destek almasından ziyade kalplerini dinginleştirecek dualar etmesi de tavsiye edilmektedir. Her durumda duaya sığınarak ve Allah’tan yardım dilemek kişinin daha sakin bir insan olması sağlamasıyla birlikte 

Gerçek İsmi azam duaları hangileridir? İsmi Azam dualarının Arapça ve Türkçe okunuşları...

Sinirlenince Okunacak Dua

Peygamber Efendimiz (s.a.s), kalp kırmanın en büyük günahlardan biri olduğunu, sinirlenip çevresindeki insanlara esip gürlemeden önce kişinin nefsini yenmek için gayret göstererek sakince abdest almasını ve mümkünse 2 rekat namaz kılmasını tavsiye eder. Sinir hem kişinin kendisini hem de çevresindekileri yıpratıp yorduğundan nefse yenilmeden besmele çekip dualar etmeyi tavsiye etmektedir. Sakinleşmek için okunacak dua şöyledir:

Euzu billahi mineşşeytanirracim ‘Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah'a sığınırım.'

“Allahummağfir li zenbi ve’zheb ğayza kalbi ve ecirni
mine’ şşeytani’rracim”

Anlamı: Allah’ım, günahımı bağışla, kalbimin öfkesini gider, beni kovulmuş
şeytandan uzak tut.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Yerel seçim; Panorama; Son durum