Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim anlamı ve fazileti nedir? Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim kaç defa okunmalı?

Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim duası, Yasin Suresi'nin 58. ayetinde yer alan din alimlerinin aktardığına göre en faziletli dualardan biridir. Peki her gün Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim duası okumanın faziletleri nelerdir?

Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim anlamı ve fazileti nedir? Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim kaç defa okunmalı?
Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim anlamı ve fazileti nedir? Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim kaç defa okunmalı?
GİRİŞ 22.11.2022 16:04 GÜNCELLEME 22.11.2022 16:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Duaların kabul edilmesi ve Allah'ın rızasını kazanmak için ibadetlerin yerine getirilmesinden ziyade bol bol dua edilmesi gerekir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) ve din alimlerin nasihatlerine göre bazı duaları kalpten okumak ve bu duaları okurken Allah rızasını gözetmek çok faziletlidir. Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim duası da her gün okunması tavsiye edilen, okunduğunda tüm duaların kabul edileceği rivayet edilen en kıymetli dualardan biridir. 

Reddedilmeyecek bir dua - İsmi Azam duası nasıl okunur? İsmi Azam duası faziletleri nelerdir?Reddedilmeyecek bir dua - İsmi Azam duası nasıl okunur? İsmi Azam duası faziletleri nelerdir?

Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim Anlamı Nedir?

Yasin Suresi 58. ayetinde yer alan Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim duası 'merhametli olan Rab katından onlara selam vardır' anlamına gelmektedir. 

Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim Faziletleri Nelerdir?

Allah'ın rızasını kazanmak ve günahların affedilmesi için Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim duasının her gün defaatle okunması tavsiye edilir. Bazı İslam alimlerinin aktardıklarına göre Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim duasını okumayı alışkanlık haline getiren bir kimsenin hatim sevabı kazandığı belirtilmektedir. 

Kuran-ı Kerim'in kalbi olarak kabul edilen Yasin suresinde yer alan Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim duasını okuyan kişi, kötülüklerden muhafaza olur, dostlarıyla muhabbeti artar ve işlerinin yoluna girmesine vesile olur. 

Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim duası, manevi olarak ruhunu doyurmak isteyen kişilerin bol bol okuması tavsiye edilir. Böylece kişinin huzuru artar ve ruhsal dinginliğe ulaşır. 

Bu duayı sürekli okumayı alışkanlık haline getiren kişilerin sıkıntılardan kurtulur ve içi huzurla dolar. Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim duası, işlerin yoluna girer, sağlık, sıhhat ve afiyete kavuşur.

Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim Arapçası

Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim Kaç Defa Okunur?

En faziletli dualardan biri olan Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim, farklı alimlerin yorumlarına göre gün içindeki okunmasına göre farklılık gösterir. Ancak Selamun Kavlen Mir Rabbi Rahim duasının 1479 defa okunması genel bir görüştür. Sayı her ne olursa bu duanın faziletlerinden istifade edebilmek için her gün düzenli olarak okunması tavsiye edilir...

YORUMLAR 5
  • Zonguldaklı 2 yıl önce Şikayet Et
    Duanın ne olduğunu müslümanlara unutturulup, Kuran'la dalga geçilmeye çalışılmaktadır. HZ. Peygamberin (SAV) "Selamün Kavlen...." duası ve bunu okuma ile ilgili br hadisini gösrerin bakalım. Peygamber adıan uyduranların sonu ATEŞİNİ HAZIRLAMAKTIR. Bu gerçektir ve hadis vardır. Bu Ayeti Kerime'de cennet ehlini Yüce Allah'ın selamlamasıdır. Dua Allah'tan istemedir, Allah'a yakarıştır, niyazdır, yardım istemedir, iyi şeyleri talep etme ve kötü şeylerden uzak olmayı istemektir. Bu ayetin anlamında nasıl bir dua vardır. Haşa Allah mı dua ediyor. Alimler diyor, yüce zatlar diyor diye din adına uydurma yapılıyor. Uydur bakalım uydur, bakalım bereye kadar gidecektir.
    Cevapla
  • ali uzun 1 yıl önce Şikayet Et
    derinlemesine bir araştır derinliğin yoksa boş yapma şeytan girer böyle içine ...
    Cevapla
  • Vesile ozturk 1 yıl önce Şikayet Et
    Cubbeli Ahmet hoca alim bir insan siz neye dayanarak kendi basiniza hukum veriyorsunuz.Cahillik edip gunaha girme.İnsan bildiginin alimi bilmediginin cahilidir.Cok iyi arastir oku sonra ahkam kesil.Allah Cc Lafzi celali de Allah.in ismi ama zikir ehlinin tesbihatidir.
    Cevapla
  • yusuff 2 yıl önce Şikayet Et
    neden rahatsız oluyorsun bu kadar.. ayeti kerime nihayetinde okumak haram mı hangi kafadasın sen. Allah sana hidayet etsin.
    Cevapla
  • Hatice mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim neyi uydurtuyor anlamadim dua etmeyelimmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler