Seyyidül İstiğfar duası fazileti nedir? Seyyidül İstiğfar duası Arapça ve Türkçe okunuşu...

Dualar arasında en faziletlisi ve en kıymetlisi olarak kabul edilen Seyyüdül İstiğfar duası, günahların affedilmesi ve kulun içinde gaflet uykusundan uyanması için okunması tavsiye edilir. Özellikle de Allah'ın rahmetini kullarının üzerine gani gani gönderdiği ve tüm duaları kabul edildiği Ramazan ayında Seyyüdül İstiğfar duasının okunması çok faziletlidir. İşte Seyyidül İstiğfar duası fazileti...

Seyyidül İstiğfar duası fazileti nedir? Seyyidül İstiğfar duası Arapça ve Türkçe okunuşu...
Seyyidül İstiğfar duası fazileti nedir? Seyyidül İstiğfar duası Arapça ve Türkçe okunuşu...
GİRİŞ 31.03.2022 12:04 GÜNCELLEME 31.03.2022 13:14

Allah'ın kelamı olan Kuran-ı Kerim'de Allah (c.c) dua edilmesini, ne olursa olursa olsun tövbe kapısının hep açık olduğunu nakleder. Buna binaen Seyyidül İstiğfar duası hem ayetlerden hem de surelerden meydana gelen oldukça faziletli bir duadır. Günün her anında okunması tavsiye edilen Seyyüdil İstiğfar duasının özellikle namazlardan sonra okunması ayrıca nasihat edilir. 

Sekine duası tamamı | Sekine duası fazileti ve sırları...Sekine duası tamamı | Sekine duası fazileti ve sırları...

Seyyidül İstiğfar Duası Faziletleri

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'e göre en kıymetli ve kuvvetli tövbe duası olan 'Seyyidül İstiğfar duasını kim faziletine inanarak gündüz okursa, gece olmadan öldüğünde cennetlik olur. Aynı şekilde gece okuyup, sabah olmadan ölürse yine cennetlik olur.' Şeklinde rivayet etmiştir. 

Namazlardan sonra Seyyidül İstiğfar duasını okuyan kişi, duanın faziletine inanır ve kalpten tövbe ederse günahları Allah (c.c) katında af olur. 

Seyyidül İstiğfar Duası Arapça Okunuşu 

Seyyidül İstiğfar Duası

Seyyidül İstiğfar Türkçe Okunuşu

Allahümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve vâ’dike mes’tetâtü eûzü bike min şerri mâ sanâtü ebû’ü leke bi-nîmetike aleyye ve ebû’ü bizenbî fağfirlî feinnehû lâ yağfıruz-zünûbe illâ ente.

Seyyidül İstiğfar Türkçe Meali

Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Sen’den başka ibâdete lâyık ilâh yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Sen’in kulunum. Ezelde Sana verdiğim sözümde ve vaadimde hâlâ gücüm yettiğince durmaktayım. İşlediğim kusurların şerrinden Sana sığınırım. Bana lutfettiğin nîmetleri yüce huzûrunda minnetle anar, günâhımı îtirâf ederim. Beni affet, şüphe yok ki günahları Sen’den başka affedecek yoktur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
İzmir'de deprem!