La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim fazileti ve anlamı! Her gün La havle'yi 100 defa okursanız...

'La Havle Vela Kuvvete' ara düşen, kendini sıkışmış hisseden herkesin gücünü Allah'tan alması, Allah'ın kuvvetine ve merhametini sığındığı gösteren zikirdir. Duasının gücüyle kişinin maddi manevi kendini toparladığına, Allah'ın rahmetinin ve bereketinin o kişi üzerinden çekmediğine rivayet edilmektedir. İşte La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim faziletleri...

La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim fazileti ve anlamı! Her gün La havle'yi 100 defa okursanız...
La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim fazileti ve anlamı! Her gün La havle'yi 100 defa okursanız...
GİRİŞ 26.01.2023 09:13 GÜNCELLEME 26.01.2023 09:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Peygamber Efendimiz (s.a.s), darda olan kulların Allah'ın rahmetini kazanması için okumasını tavsiye eden duadır. Kişinin sabrının sınandığı, sınırlarının zorlandığı anlarda nefsine uymayarak yanlış bir şey yapmaması için zikredilir. Günlük hayatımızda anlamını bilen bilmeyen birçok kişi tarafından kullanılan 'la havle' duasının gün içinde bol bol okuması çok faziletli olduğu, kişinin nefsine uymayarak hatalar yapmamasına engel güçlü bir araç olarak görülür. 

'La Havle Vela Kuvvete' Duasının Faziletleri Nelerdir?

Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadis-i şerifinde 'la havle vela' zikrinin faziletini ifade etmek için şöyle buyurmuştur:

Kendinize rıfk u merhamet ediniz. Zîra siz ne sağıra, ne de gaibe dua ediyorsunuz. Ancak her şeyi hakkıyla işiten ve size sizden yakın olan Allah’a dua ediyorsunuz. Ve Allah-u Teâlâ Hazretleri siz nerede olursanız beraberinizdedir.

Kuran-ı Kerim'i hatmettikten sonra hangi dua okunur? Hatim duası Arapça, Türkçe okunuşu ve anlamıKuran-ı Kerim'i hatmettikten sonra hangi dua okunur? Hatim duası Arapça, Türkçe okunuşu ve anlamı

Her Gün 100 Defa 'La Havle Vela' Duası Okumanın Fazileti:

Bir kimse her gün düzenli olarak 'La Havle' duası okuyan kimsenin sabırlı olacağına, tahammül seviyesinin artacağına, fakirlikten kurtulacağına ve rızkının bolluk - bereketle artacağına delalet eder. 

Her Gün 500 Defa 'La Havle Vela' Duası Okumanın Fazileti:

Rızkının artması isteyen, zarardan ve hezimetten korunmak isteyen kimselerin her gün 500 defa 'La Havle Vela Kuvvete' zikrini çekmesi tavsiye edilir. 

Sekine duası tam okunuşu | Sekine duası faziletleri ve sırları...Sekine duası tam okunuşu | Sekine duası faziletleri ve sırları...

Arapça Okunuşu:

لا حولة ولا قوة إلا بالله العلي العظيم

Türkçe Okunuşu:

La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim

Meali:

Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah Teâlâ’nın yardımıyladır.

YORUMLAR 1
  • CCC 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'u Ekber.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi