2022 Kandil Günleri (Diyanet) Regaip Kandili ne zaman ayın kaçına denk geliyor?

İslam aleminin büyük bir heyecanla beklediği, Regaip Kandili, Diyanet'in duyurduğu takvimle açıklandı! Peki Allah'ın rahmetinin kullarının üzerinden esirgemediği mübarek kandil geceleri 2022 yılında hangi gün idrak edilecektir? İşte 2022 üç aylar başlangıcı...

2022 Kandil Günleri (Diyanet) Regaip Kandili ne zaman ayın kaçına denk geliyor?
2022 Kandil Günleri (Diyanet) Regaip Kandili ne zaman ayın kaçına denk geliyor?
GİRİŞ 07.01.2022 11:06 GÜNCELLEME 07.01.2022 15:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mübarek kandil geceleri, Müslümanların büyük ehemmiyetle bekledikleri ve ibadetlerine ayrıca dikkat ettikleri İslam'ın en önemli gün ve geceleridir. Allah, nurunu yer yüzünde kullarının üzerinden esirgemediği, tüm duaları kabul ettiği ve günahları affettiği kandil gecelerinde sadaka vermek, insanlara faydalı olan işlerin içinde olmak Allah'ın rızasını kazanmak için çok faziletlidir...

Hucurat Suresi Arapça okunuşu ve anlamı | Hucurat Suresi Kuran'ın kaçıncı sayfasında?Hucurat Suresi Arapça okunuşu ve anlamı | Hucurat Suresi Kuran'ın kaçıncı sayfasında?

2022 Regaip Kandili Ne Zaman?

Üç ayların yaklaşmasıyla birlikte dini günlerin hangi güne geldiği araştırılmaya başlandı. Tövbe kapılarının açıldığı ve duaların kabul edildiği mübarek Regaip Kandili, 3 Şubat Perşembe günü idrak edilecektir. 

Regaip Kandili

Regaip Kandili Faziletleri ve Önemi

Üç aylarının habercisi olan Regaip Kandili, Recep ayının ilk perşembe gecesi idrak edilir. Regaip, Arapçada istemek ve talep etmek anlamına gelir. Regaip Kandilinde de Allah, kullarına ikramlarda ve ihsanlarda bulunur. İbadetlere dikkat edilerek Allah'ın rızasını kazanmak üzere ibadet edilmesi halinde tüm duaların kabul edileceği rivayet edilir. Regaip Kandilinde dini vecibelere daha da dikkat ederek namaz kılmak, oruç tutmak, sadaka vermek ve Kuran-ı Kerim okumak gibi ibadetlere dikkat edilmesi tavsiye edilir. 

2022 Üç Aylar

2022 Üç Aylar Takvimi

Tüm Müslümanların büyük bir heyecanla bekledikleri mübarek 3 aylar, 2 Şubat Çarşamba Recep ayı ile birlikte başlayacaktır. 4 Mart Çarşamba günü ise Şaban ayı, 2 Nisan Cumartesi günü ise Ramazan ayı başlayacaktır. 

2022 Kandil Günleri

Regaip Kandili 3 Şubat Perşembe

Miraç Kandili 27 Şubat Pazar

Berat Kandili 17 Mart Perşembe

Mevlid Kandili 7 Ekim Cuma

Kandil Günleri

YORUMLAR 1
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kandil günleri zaten belliydi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'