Kaybolan eşyayı bulmak için hangi dua okunur? Arapça ve Türkçe kayıp eşya bulma duası...

Kaybolan eşyaların kısa sürede bulunması için bazı özel dualar edilir. Kısa ve uzun ayetlerden meydana gelen kayıp eşya bulma duaları, din alimlerinin nasihatleri üzerine kaybolan eşyaların kısa sürede bulunması için okunması nasihat edilir. İşte kayıp eşya dualarının Arapça okunuşu...

Kaybolan eşyayı bulmak için hangi dua okunur? Arapça ve Türkçe kayıp eşya bulma duası...
Kaybolan eşyayı bulmak için hangi dua okunur? Arapça ve Türkçe kayıp eşya bulma duası...
GİRİŞ 30.03.2022 11:08 GÜNCELLEME 30.03.2022 11:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İslam alimlerinin nasihatleri doğrultusunda kaybolan eşyaların kısa sürede bulunması için bazı duaların okunması tavsiye edilir. Bir rivayete göre kaybolan eşyaların hemen bulunması için 2 rekat namaz kılıp duaların edilmesi önerilirken başka rivayetlere göre ise Kuran-ı Kerim'den ayet ve surelerin okunması nasihat edilir. İşte kaybolan eşyaları bulma duaları...

Sabah duası nasıl okunur? Peygamberimizin sabah duası...Sabah duası nasıl okunur? Peygamberimizin sabah duası...

Kayıp Eşya Bulma Duası

  • Bismillahirrahmanirrahim

Allâhümme rabbe'd-dâlleti ve hâdiye'd-dâlleti, rudde aleyye dâlletî bi kudretike ve sultânike. Fe in-nehâ min fadlike ve atâike

Türkçe Meali:

Ey kaybolanların Rabbi ve kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzlayan Allah'ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğim şeyi bana iade eyle. Çünkü bu senin fazl ve keremindendir.

Yukarıda yazılı duayı okumanın yanında eşyasını kaybeden kişi 1 Fatiha ve 3 İhlas Suresi okuyup Hz. Muhammed (s.a.s) ve Abdülkadir Geylani Hazretlerinin ruhuna bağışlarsa kayıp olan eşyasını kısa sürede bulacağı rivayet edilir:

  • Bismillahirrahmanirrahim

Elhamdulillâhi rabbil'alemin. Errahmânir'rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budu Ve iyyâke neste'în. İhdinessirâtal mustakîm. Sirâtallezine en'amte aleyhim. Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

Türkçe Meali: 

Hamd, Alemlerin Rabbi Rahman, Rahim Hesap ve ceza gününün maliki Allah'a mahsustur. Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uğrayanlarınkine ve sapkınlarınkine değil.

  • Bismillahirrahmanirrahim

Kul hüvellâhü ehad, Allâhüssamed, Lem yelid ve lem yûled, Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

Türkçe Meali:

Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla. De ki: O, Allah'tır, bir tektir. Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır, o, hiçbir şeye muhtaç değildir.) Ondan çocuk olmamıştır. Kendisi de doğmamıştır. 

YORUMLAR 1
  • Kullanıcı 4 ay önce Şikayet Et
    Az önce okul dolap anahtarımı arıyordum ettim etmedim bulamadım sonra intrrmetten araştırdım kayıp eşya için hangi dua okunur diye okur okumaz kapı çaldı kuzenim dedi al anahtarını bizde unutmuşsun işte Allah ın kudreti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!