Ramazan'ın 2. günü yapılacak ibadetler! Bu gece sahurda namaz kılan...

Ramazan'ın eve şenlik getirmesi ile tüm Müslüman alemi bu ayı fırsat bilerek ibadetlerine yoğunlaşmaya ve Tövbe-i İstiğfar etmeye başladı. 'Daha büyük sevaba nasıl erişirim' mantığıyla Ramazan'da yapılacak ibadetler de arama motorlarından aratılıyor. İşte Ramazan'ın 2. günü ve gecesi yapılacak ibadetler...

Ramazan'ın 2. günü yapılacak ibadetler! Bu gece sahurda namaz kılan...
Ramazan'ın 2. günü yapılacak ibadetler! Bu gece sahurda namaz kılan...
GİRİŞ 02.04.2022 20:28 GÜNCELLEME 14.04.2022 16:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ramazan'da yapılan ibadetlerin diğer 11 aydan daha faziletli olduğu bilinmektedir. Bin aydan daha hayırlı olarak tanımlana bu mübarek ayda her gün için ayrı ibadetler ve ayrı ayrı sevapları vardır. Yapılan mukabeleler, teravih namazları ve tesbihatlar... Tüm bunların, günlere özel olarak feyizleri ve mükafalandırılışlarına ilişkin detaylar haberimizde...

İşte Ramazan'ın 2. gününde yapılacak tüm ibadetler...

Kuran 2. Cüz oku! 2. Cüz Arapça okunuşu... Kuran-ı Kerim 2. Cüz...Kuran 2. Cüz oku! 2. Cüz Arapça okunuşu... Kuran-ı Kerim 2. Cüz...

Sahurda kılınacak namaz

SAHURA KALKINCA EN AZ 2 REKAT NAMAZ 

Ramazan'ın 2. gecesi de yine nafile namazlara devam edilmesi uygun görülmüştür. Diğer 11 aydan daha fazla sevap kazandıran bu ayda yapılan her ibadet gibi teheccüd namazı da oldukça sevapları büyütüyor. Bu namaz en az 2 rekat (4-6-8 de olabilir) olarak kılınmalıdır. Ayrıca kaza namazlarını da bu ayda kılmak faydalı olacaktır. 

Öyle ki, teheccüd namazı ile ile ilgili İsra Suresi'nin 79'uncu ayetin şöyledir. 

"Gecenin bir vaktinde kalkıp kendine mahsus nâfile bir ibadet olarak da namaz kıl ki, rabbin seni övülmüş bir makama yükseltsin." 

2. TERAVİH NAMAZINI KILAN KİMSE...

Teravih namazı en büyük sünnetlerden biridir. Peygamber Efendimiz'in bu namazı hiç atlatamadan devam ettirdiği, çoğu zaman sahura kadar uzun uzun Teravih namazını kıldığı aktarılmıştır. Müslüman aleminin de Ramazan'ın 2. gününde teravihe devam etmesi feyzi artıracaktır. 

Öyle ki teravih namazıyla ilgili, şu hadis aktarılmıştır:

Faziletine inanarak ve mükâfatını umarak Allah rızası için Ramazan gecelerini ibadetle geçiren (teravih namazını kılan) kimsenin geçmiş günahları bağışlanır. (Buhari, İman, 27)

Teravih namazı

2. GÜN YASİN SURESİ 

Ramazan'ın her günü farklı bir niyet ile okunan Yasin-i Şerif'in faziletleri oldukça büyük. Her gün okunacak Yasin Suresi kişinin manevi tarafını artıracaktır. Her gün istenilen bir niyet için okunabilir. Öyle ki Yasin Suresi'ne ilişkin aktarılan hadis şöyledir:

"Her şeyin bir kalbi vardır. Kur'ân'ın kalbi de Yâsin'dir. Kim Yâsin'i okursa, Allah onun okumasına, Kur'ân'ı on kere okumuş gibi sevap yazar" (Tirmizî, Fedâilu'l-Kur'n, 7; Dârimî, Fedâilu'l-Kur'ân, 21).

Ramazan'ın 2. günü okunacak Yasin Suresi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) ruhu için de okunabilir. Peygamber Efendimiz'e hediye edilen bu sure ile onun şefaatlerine nail olmak amaçlanmaktadır. 

Sureyi okumaya başlamadan önce "Niyet ettim Allah rızası için, Peygamber Efendimiz'in ruhu için Yasin Suresi'ni okumaya" denir ve ve ardından okunur. Son ayet bittikten sonra ise "Allah'ım okuduğum surenin sevabını sana emanet, ediyorum ve Peygamber Efendimiz'in ruhuna hediye ediyorum" denilir. 

Yasin Suresi oku! Yasin-i Şerif Arapça oku! Yasin Suresi Arapça okunuşu... Yasin Suresi oku! Yasin-i Şerif Arapça oku! Yasin Suresi Arapça okunuşu...

2. GÜN TESBİHATLARI

Ramazan 2. günü çekilecek tesbihlerde de bol bol tövbe-i istiğfara devam edilmelidir. Bunun yanı sıra 'Ya Erhame'r Rahimin' (Ey Merhametlilerin en merhametlisi olan Allah'ım) çekilebilir. 

Ramazan'ın 2. günü yapılacak tesbihat

YORUMLAR 2
  • ismet 2 yıl önce Şikayet Et
    bidatleri din diye anlatmayın namaz kılin deyin hatırlatın lakin teravi kılanin ana baba günahı af ediliyor gibi lafları hayra bidat adı altında anlatmayın ilahiyatçılar haklı çıkıyor ibadetin sevabına yorum yapmak kulun işi değil
    Cevapla
  • davacıyım.. 2 yıl önce Şikayet Et
    hakkımı helal etmiyorum yarabbi hakkımı helal etmiyorum yarabbi hakkımı helal etmiyorum yarabbi kiyamet gününde sadece hakkımı yüce allahtan isterım davacıyım yarabbi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Renault'dan yeni SUV! Symbioz resmen tanıtıldı
MSB duyurdu: 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi