Ramazan'ın 3. günü yapılacak ibadetler! Kılınacaklar namazlar ve okunacak sureler...

Ramazan'da yapılan her ibadet farklı ve büyük sevaplar barındırıyor. Ramazan'ın 30 günü boyunca her güne özel ibadet programı ile manevi açıdan büyük kazançlar sağlamak neredeyse her Müslüman'ın hedefi. Bundan yola çıkarak Ramazan'ın 3. günü yapılacak ibadetlerini bir araya getirdik.

Ramazan'ın 3. günü yapılacak ibadetler! Kılınacaklar namazlar ve okunacak sureler...
Ramazan'ın 3. günü yapılacak ibadetler! Kılınacaklar namazlar ve okunacak sureler...
GİRİŞ 04.04.2022 09:50 GÜNCELLEME 14.04.2022 15:21

Ramazan'da ibadet etmek isteyen ancak hangi ibadetlerin yapılması konusunda tam bilgiye sahip olmayanlar interneti kullanarak araştırma yapıyor. Yapılan her ibadetin kat be kat sevap yazıldığı bu ayda dini buyruk daha özenle yerine getiriliyor.

Bu maksat doğrultusunda Ramazan'ın 3. günü yapılacak ibadetleri bir araya topladık...

Kuran 3. Cüz oku! 3. Cüz Arapça okunuşu... 3. cüz oku ArapçaKuran 3. Cüz oku! 3. Cüz Arapça okunuşu... 3. cüz oku Arapça

SAHURDA KILINACAK NAFİLE NAMAZ

Ramazan'ın 3. gecesi nafile namaz kılmak (teheccüd) oldukça faydalıdır. Sahur etmek için uyanıldığında teheccüd namazı kılmak manevi makamı yükselecektir. 

Öyle ki, teheccüd namazı ile ile ilgili İsra Suresi'nin 79'uncu ayeti şöyledir. 

"Gecenin bir vaktinde kalkıp kendine mahsus nâfile bir ibadet olarak da namaz kıl ki, rabbin seni övülmüş bir makama yükseltsin." 

Sahurda kılınacak namaz

3. TERAVİH NAMAZINI KILAN KİMSE...

Teravih namazı, en kuvvetli sünnetlerden biridir. Bu mübarek ayda bu sünneti uygulananın sevabı oldukça büyüktür. rivayet edilene göre, Ramazan'da teravih namazı kılan kimse için şu müjdelenmiştir:

Faziletine inanarak ve mükâfatını umarak Allah rızası için Ramazan gecelerini ibadetle geçiren (teravih namazını kılan) kimsenin geçmiş günahları bağışlanır. (Buhari, İman, 27)

Ramazan'ın 3. günü teravih namazı

3. GÜNDE YASİN SURESİ OKUMAK...

Yasin Suresi'ni okumak her zaman için şifadır ve dertlere devadır. Bu surenin Ramazan'da her gün okunmadı oldukça faydalıdır. Ramazan'ın 3. günü okunan Yasin-i Şerif herhangi bir Peygamber'in ruhuna bağışlanabilir. 

Öyle ki Yasin Suresi'ne ilişkin aktarılan hadis şöyledir:

"Her şeyin bir kalbi vardır. Kur'ân'ın kalbi de Yâsin'dir. Kim Yâsin'i okursa, Allah onun okumasına, Kur'ân'ı on kere okumuş gibi sevap yazar" (Tirmizî, Fedâilu'l-Kur'n, 7; Dârimî, Fedâilu'l-Kur'ân, 21).

Yasin Suresi oku! Yasin-i Şerif Arapça oku! Yasin Suresi Arapça okunuşu... Yasin Suresi oku! Yasin-i Şerif Arapça oku! Yasin Suresi Arapça okunuşu...

YAPILMASI GEREKEN TESBİHATLAR

Bugünde de diğer günlerde olduğu gibi  bol bol Tövbe-i İstiğfar edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu ayda tövbe kapıları açıktır. 'Ya Erhame'r Rahimin' zikri de çekilebilir. 

Ramazan'ın 3. günü çekilecek tesbihler

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2 bin yıldır kırılmayan fay: 'Yakın bir zamanda' diyerek uyardı!
Türkiye’de akademik enflasyon: Okul çok nitelik az