Balgam yutmak orucu bozar mı? Balgam orucu bozar mı?

Ramazan ayında orucun en makbul şekilde tutulması, orucu bozan durumlardan kesin suretle uzak durmak için günlük hayatımızda sık sık yaptığımız yutkunmak ve diş fırçalamak gibi durumların orucu bozup bozmadığı sıklıkla araştırılmaktadır. Peki balgam yutmak orucu bozar mı?

Balgam yutmak orucu bozar mı? Balgam orucu bozar mı?
Balgam yutmak orucu bozar mı? Balgam orucu bozar mı?
GİRİŞ 05.04.2022 18:10 GÜNCELLEME 05.04.2022 18:10

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini bozan durumlar detaylıca merak edilmeye başladı. Özellikle de insanı olan bazı durumların oruç üzerinde olumsuz bir etkisinin olup olmadığı oldukça araştırılmaktadır. Kulak, burun ve boğaz hastalıkları olan kişilerin başına çok fazla gelen balgam yutmanın orucu bozup bozmadığı Diyanet İşleri'nin fetvası ile birlikte sonuç kazandı.

İğne orucu bozar mı? Covid-19 aşısı Ramazan orucunu etkiler mi? Diyanet fetva!İğne orucu bozar mı? Covid-19 aşısı Ramazan orucunu etkiler mi? Diyanet fetva!

Balgam Yutmak Orucu Bozar Mı?

Diyanet İşleri başkanlığının yaptığı açıklamaya göre balgam yutmak ya da yutkunmak orucu bozmayan durumlar arasında yer alır. Balgam ve tükürük halihazırda insan bedeninde salgılanan maddelerden biri olduğundan yutulması halinde orucu bozmadığı açıklanmıştır. Orucu hariçten alınan besinler bozduğundan balgam hariçten vücuda giren maddelerden biri değildir. 

Orucu Bozmayan Durumlar

  • Oruçlu olduğunu unutup yiyip içmek

  • İstemeyerek kusmak

  • Parfüm ve nemlendirici kullanmak

  • Kan vermek 

  • Aşı olmak

  • Hacamat yaptırmak

  • Duş almak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı