Diş kanaması orucu bozar mı? Bilmeden kan yutmak orucu bozar mı?

Ramazan ayı boyunca oruç ibadetini gerçekleştiren Müslümanların orucu bozan durumları detaylıca merak edip araştırmaktadır. Orucun hangi durumlarda bozulduğu ya da kaza orucunun yapılması gerektiği oldukça dikkat edilmektedir. Peki diş kanaması orucu bozar mı?

Diş kanaması orucu bozar mı? Bilmeden kan yutmak orucu bozar mı?
Diş kanaması orucu bozar mı? Bilmeden kan yutmak orucu bozar mı?
GİRİŞ 05.04.2022 18:10 GÜNCELLEME 06.04.2022 09:39

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslüman aleminin büyük bir ehemmiyetle gerçekleştirdiği oruç ibadetinin hangi durumlarda kaza gerektirdiği hangi durumlarda bozulduğu en çok merak edilen ve tartışılan konular arasında yer almaktadır. Ramazan ayı boyunca oruç tutanların her sene aynı merakla araştırdıkları diş fırçalamak orucu bozar mı, diş kanaması orucu bozar mı? gibi sorulara diyanetten hemen cevap geldi. 

Sigara içmek orucu bozar mı? Nikotin bandı orucu tehlikeye düşürür mü? Diyanet fetva!Sigara içmek orucu bozar mı? Nikotin bandı orucu tehlikeye düşürür mü? Diyanet fetva!

Diş Kanaması Orucu Bozar Mı?

Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı açıklamaya göre, diş kanaması orucu bozmaz ancak kanın yutulmamasına dikkat edilmesi gerekir. Dişten akan kanın yutulması durumunda oruç bozulur ve muhakkak kazanının yapılması gerekmektedir. 

Vücuttan Kan Akması Orucu Bozar Mı?

Vücudun herhangi bir yerinde meydana gelen kanama orucu bozmaz, orucu zedelemez. Ancak kan, abdesti bozduğu için kanama gerçekleştikten sonra yapılan ibadetlerin muhakkak kazasının yapılması gerekir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor