Kurbanda vekalet nasıl verilir? Kurbanda vekalet şart mı? Kurban kesiminde vekalet nasıl verilir? Şart mı?

Kurban Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde kurban vekaletine ilişkin araştırmalar yapmaya başladı. Kurban vekaletin nasıl verileceği konusundaki şartlar merak ediliyor. Peki Kurbanda vekalet nasıl verilir? İşte, tüm Müslümanlar'ı ilgilendiren, kurban vekaletine ilişkin tüm detaylar...

Kurbanda vekalet nasıl verilir? Kurbanda vekalet şart mı? Kurban kesiminde vekalet nasıl verilir? Şart mı?
Kurbanda vekalet nasıl verilir? Kurbanda vekalet şart mı? Kurban kesiminde vekalet nasıl verilir? Şart mı?
GİRİŞ 09.07.2022 18:53 GÜNCELLEME 09.07.2022 18:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı'na günler kala, kurban kesimi ile ilgili konular araştırılmaya başlandı. En çok araştırılan konulardan biri de kurban vekaletinin nasıl verildiği oldu. Çok sayıda Müslüman, "Kurbanda vekalet nasıl verilir?", "Kurban kesiminde vekalet nasıl verilir?" ve "Vakıf ve derneklere nasıl vekalet verilir?" sorularına yanıt aradı. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

KURBANDA VEKALET NASIL VERİLİR?

Kurban kesmek için vekalet vermenin bazı şartlar vardır. İşte o şartlar:

  • 1. NİYET ETMEK: Kurban için vekalet verirken, hem kurban sahibinin hem de kurbanı kesenin niyet etmesi gerekir. Bu niyet, karşılıklı olarak bir anlaşma olarak da adlandırılabilir. 

  • 2. VEKİL TAYİN ETMEK : Kurban sahibinin, vekalet vereceği kişiyi belirlemek gerekmektedir. Belirlediği kişiye, "Allah rızası için kurbanımı, almaya, aldırmaya, kesmeye ve dağıtmaya seni vekil tayin ettim", "Seni kurbanımı kesmeye vekil kıldım" ya da "Seni kurbanımı kesmek için vekil tayin ettim" demesi gerekmektedir. 

  • 3. VEKALETİ KABUL ETMEK: Gerekli şartlar yerine geldikten sonra, vekaleti alacak kişinin, kurban sahibine, "Vekaletini kabul ettim" demesi gerekir. 

KURBANDA VEKALET ŞART MI?

Kurban kesmeye niyetlenen kişi, eğer kurbanını kendisi kesmeyecekse, kesen kişiye yada aracıya vekalet vermek zorundadır. 

VAKIF VE DERNEKLERLE KURBAN KESMEK CAİZ Mİ?

Diyanet İşleri'nden alınan bilgiye göre, vakıf ve ve dernekler aracılığı ile kurban kesmek de caizdir. 

VAKIF VE DERNEKLERE VEKALET VERİLİR Mİ?

Vakıf ve dernekler aracılığı ile kurban kesmek isteyenler, vekaletini orada görev yapan gönüllülere verebilir. 

Vekalet, sözlü olarak da yazılı olarak da verilebilir. Mail, telefon görüşmesi veya yüz yüze de bu kapsama dahildir. 

KURBANDA VEKALETİN VEKALETİ OLUR MU?

Kurbanda vekaletin vekaleti olur. Örneğin, kişi, bir dernek görevlisine vekalet verdikten sonra, vekalet verdiği kişi de başka bir görevliye vekaletini devredebilir. 

KURBAN KİMLERE VACİPTİR?

Kurban ibadeti, İslam'a göre zengin olan her Müslüman'a vaciptir. İslam'a göre zengin olmanın sınırı ise 80 gram altın veya 80 gram altın bedeli kadar bir mala sahip olmaktır. Buna nisap miktarı da denir. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 1
  • K.Maraşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ülkemde kurbanlık fiyatlarını bu kadar pahalı hale getirenler, Seneye göreceksiniz, bir çok insan yurt dışına vekalet ile kurban bağışlayacak. Siz de artık bir yerlerinize kına yakarsınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak