Kurban Bayramında hangi marketler açık? | A101, ŞOK, BİM çalışma saatleri 2022!

Yurt genelini Kurban Bayramı heyecanı sardı. Devlet daireleri ve özel işletmeler de bayram programlarını oluşturdu. Türkiye’de yaygın olarak bulunan A101, ŞOK ve BİM gibi marketler de çalışma saatlerini hazırladı. Peki, Kurban Bayramında hangi marketler çalışacak?

Kurban Bayramında hangi marketler açık? | A101, ŞOK, BİM çalışma saatleri 2022!
Kurban Bayramında hangi marketler açık? | A101, ŞOK, BİM çalışma saatleri 2022!
GİRİŞ 09.07.2022 12:04 GÜNCELLEME 09.07.2022 13:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hicri ve Miladi takvimde senenin ikinci bayramı olarak bilinen Kurban Bayramına az bir süre kaldı. 9 Temmuz Cumartesi günü itibariyle yurt genelinde ve İslam coğrafyasında Kurban Bayramı başlayacak. Bu coşku 12 Temmuz Salı günü sona erecek. Bayramda en çok rağbet edilen işletmeler arasında da marketler bulunuyor. Bu marketler arasında A101, ŞOK ve BİM örnek olarak gösterilebilir. Peki, Kurban Bayramında marketler çalışacak mı? İşte, A101, ŞOK ve BİM’in çalışma programı…

MARKETLER AÇIK MI?

9 Temmuz-12 Temmuz tarihleri arasında hemen hemen her sektörde yer alan firmaların farklı çalışma saatleri bulunuyor. Tıpkı marketlerde de olduğu gibi. A101, BİM ve ŞOK’un da bayramdan ötürü normale kıyasla daha farklı çalışma programına geçmesi bekleniyor.

Barkod okuma işlemi

Marketlerden bazıları Kurban Bayramının ilk gününde kapalı olacak. Bazıları da 4 gün boyunca normal çalışma saatleri içerisinde vatandaşa hizmet vermeye devam edecek. İşte, yaygın marketlerin Kurban Bayramı takvimi…

A101

Türkiye’de 11 binin üzerinde şubesi olduğu bilinen A101’in Kurban Bayramı boyunca çalışması bekleniyor. Ancak bir önceki yıl A101 Şubeleri Bayramın ilk günü kapalı, ikinci günü de saat 11.00’den itibaren açıktı.

A101 Market

Bunun dışında firmanın merkezi yerlerdeki şubelerini açık tutup, merkezden uzak yerlerdeki şubelerini bir günlüğüne kapalı tutması ve Bayramın ikinci günü saat 11.00’de açması bekleniyor. Yine de A101’den şimdiye dek çalışma saatlerine yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.

ŞOK

ŞOK Marketler firması Kurban Bayramının ilk gününde saat 14.00'e kadar kapalı durumdaydı. 

ŞOK Market

Bu yıl da ŞOK Marketler şubelerinin normal çalışma saatleri içerisinde müşterilerine hizmet vermesi bekleniyor. Öte yandan, A101’de olduğu üzere ŞOK’tan da Kurban Bayramına yönelik herhangi bir yazılı açıklama metni yayınlanmadı.

BİM

Türkiye’nin yaygın marketlerinden BİM, Kurban Bayramının 1’inci ve 2’nci günlerinde kapalı olacak. 9 Temmuz ve 10 Temmuz’daki kapalılık, 11 Temmuz’dan itibaren sona erecek.

BİM mağaza içi

11 Temmuz Pazartesi günü saat 09.00 itibariyle BİM’in kapıları yeniden müşterilerine açılacak. BİM, 2021 yılında da benzer bir uygulamaya gitmiş; Bayramın 1 ve 2’nci günlerinde kapanmıştı. Bu karar BİM’in tüm şubelerinde geçerli olacak.

ÇALIŞMA SAATLERİ

Ülkemizdeki marketlerden A101, ŞOK ve BİM; sabah saat 09.00 ile akşam saat 21.00 aralığında çalışmaktadır. Kurban Bayramında da bu saat ilk gün için 11.00’e çekilebilir. Fakat şimdiye dek bahsi geçen firmalardan 11.00’de faaliyetlerine başlayacaklarına dair bir duyuru yapılmadı. Bunun dışında, Bayramın üçüncü ve dördüncü günlerinde normal çalışma saatlerine dönüleceği biliniyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 5
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kölelik düzeni. Kapatın da insanlar bi nefes alsın...
    Cevapla
  • Samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Edirneye yeni geldim bayramda ekmek bile yok şaka gibi.
    Cevapla
  • Usman aga 1 yıl önce Şikayet Et
    Bime helal olsun 2 gün kapatmış
    Cevapla
  • bir bilen 1 yıl önce Şikayet Et
    mahallemin bakkalı her daim açık. bilin istedim
    Cevapla
  • Armağan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şok marketlerde bugün saat 14 de kadar kapalı yarından itibaren normal çalışma saatleri uygulaması var kapılarına yazı asılmış
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi