Hagel: ABD tüm olasılıklar için hazır

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Suriye'deki krizin derinleşmesiyle ilgili olarak, ABD'nin "tüm olasılıklar için hazırlandığını" söyledi.

Hagel: ABD tüm olasılıklar için hazır
Hagel: ABD tüm olasılıklar için hazır
GİRİŞ 25.08.2013 13:04 GÜNCELLEME 25.08.2013 13:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

"ABD'nin doğu Akdeniz'deki askeri varlığını güçlendirdiğine" ilişkin iddialar üzerine, Malezya'ya yaptığı ziyaret sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Hagel, bakanlığının ABD Başkanı Barack Obama'nın talebi üzerine "olası faaliyetleri" değerlendirdiğini açıkladı.

Hagel, Başkan Barack Obama'nın ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan "Suriye için askeri seçenekler" hazırlanmalarını istediğini, bu seçeneklerin, "birliklerin ve varlıkların konumlandırılmasını da gerektirdiğini" belirtti.

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığının bildirilmesi konusunda, ABD'nin uluslararası toplumla birlikte Suriye'de "tam olarak ne olduğunu" belirlemeye çalıştığını ifade eden Hagel, "Hala bunu değerlendiriyoruz" ifadesini kullandı.

Hagel, Suriye'de "yeni bir saldırı" olasılığı dikkate alınarak, bu konudaki belirlemelerin süratle yapılması gerektiğine de işaret etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • S.Gökhan YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    abd deb medet ummak ta neyin nesi ???. öncelikle yoruma başlamadan önce şu startejik ortaklarımızı gözden geçirmek onlarla ne zaman birlikte ne zaman ayrı hareket ettiğimize dikkat etmek gerekir . her zaman her platformda gündeme getirilen Türkiye nin BOP eşbaşkanlığının acilen sonlandırılması gerekir !!! Afganistan Irak Suriye Mısır Afrika Ülkeleri daha sırada hangi ülkeler var diye soracağımıza & bekleyeceğimize artık bunlara sebep olan ülkelerle ilişkilerimizi gözden geçirmemiz ve ayrı gayrı yapmadan kuvayi milliye ruhu ile doğruya doğru yanlışa yanlış dememiz gerekir ve öncelikle kendi ülkemiz içindeki yabancı devlet ( başta ABD ) üslerini & AB üyeliğini sorgulamak gerekir ve artık HAYIR HAYIR HAYIR demeliyiz ... Cenabı-ı ALLAH yar ve yardımcımız olsun temennisiyle TÜRK - İSLAM birliği için çalışmamızın zorunluluk haline geldiği aşikardır ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN İtalya'da manşet oldu: Kralların kralı
Leverkusen yine kaybetmedi! Avrupa Ligi'nde finalin adı belli oldu