Erdoğan: Böyle bir dini lider olabilir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'e karşı dik duran tek kişi Esed'dir" dediğini aktardığı İran dini lideri Hamaney'e tepki gösterdi.

Erdoğan: Böyle bir dini lider olabilir mi?
Erdoğan: Böyle bir dini lider olabilir mi?
GİRİŞ 13.10.2014 14:59 GÜNCELLEME 13.10.2014 14:59
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Marmara Üniversitesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'e karşı dik duran tek kişi Esed'dir" dediğini aktardığı İran dini lideri Hamaney'e tepki gösterdi; "Böyle bir dini önder olabilir mi?" dedi.

"Kalkıp da bir dini lider, 'Suriye'de 250 bin kişi öldürülüyor, Niye buna karşı koymadınız?' dediğimizde; 'İsrail zulmüne karşı ayakta dik duran tek kişi Esed'dir' diyor. Kendisine şunu diyorum, orada öldürülenler İsrail kendisine saldırırken dik durmadılar mı? Esed'in İsrail'e karşı bir tane kurşunu var mı? 250 bin insanı öldürüyor, siz hâlâ bunlara destek veriyorsunuz. Hâlâ bunlara silah, para gönderiyorsunuz. Böyle bir dini önder olabilir mi?"

YORUMLAR 20
  • mehmet boyraz 9 yıl önce Şikayet Et
    MErt Akgün Bey Ya da Eray Akalın Bey mi demeliyim bilemedim şimdi.. Şu kadar diyeyim ki ehl-i sünnete en yakın fırka Caferiyye fırkasıdır ki onlarda yine eshabı kiramdan hadisi şerif ile övülen bazısını kötü bilmektedir. Ülkemiz bir islam devleti değildir. Evet ülkemizde müslümanlar yaşamaktadır lakin Türkiye Cumhuriyyeti anayasasında belirtildiği üzere laik sosyal bir hukuk devletidir. Burada kastedilen hukuk islam hukuku değildir. . Ayrıca laiklik açısından dini hükümlerin devlet idaresinde geçerli olmayacağı kabul edilmektedir. Bu açıdan bakıldığında ülkemizde birilerinin bozuk sapkın düşüncede olması islamiyyete hiçbir zarar vermez. İran tarihi boyunca hep ehli sünnete karşı durmuştur. İtikadları gereği sünnileri necs bilirler.
    Cevapla
  • eray akalın 9 yıl önce Şikayet Et
    mehmet poyraz bey. benim ne demek istediğimi anlamış olduğunu umardım.zaten arkadaş anlatmış.benim bir şey dememe gerek yok.türkiyede bazı televizyon kanalında ders veren hocalar peygamber efendimizin ehlini küçük görebiliyor.veya onlara yobaz diyebiliyor. peki kalkıpta bu durum üzerine türkiye müslüman devleti değildir demiyoruz mesela irana gelince orda birileri yanlış bir şey desin tamam.iran ya nükleer cüdü varya amerikaya kafa tutyorya hemen müslüman devlet değildir gibi çirkin kelimeler kullanıyorlar. bunlar tamamen yanlış yanlıştır.
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    mehmet poyraz bey. yanlış düşünüyorsunuz.ben bu örneği iranı tamamen kötü gösterler için verdim.iran müslüman devlettir ama bizim gibi hataları olabilir.ayrıca ben iranın iç işlerini şuan çok doğru bulmuyorum ama dış dış polikatısna olumlu bakıyorum.yani irandaki bir kaç kişinin izlediği yöntemler yüzünden irana müslüman değildir diyemezler.çünkü türkiyede sapık insanlar var irandada.nolcak şimdi o zaman bizim ülkemiz de müslüman değil.olurmu öyle saçmallık. yani burda yorum yaparken duygularınızla veya işinize geldi gibi yorum yaparak bir genelleme yapmayın. demekki selmanı farisiyi bilen varsa o zaman gelecekte iranın düzeleceğine dair bakış açımzın olması gerekir.mesela iranda katı şeriat kuralları var hemen adamı asıyorlar bende buna karşıyım.türkiyede demokrasi var.güzel bi şey tabiki ama şuan dört dörtlük müslüman devleti yokki.dolayısayla gelecekte kimin ne olacağı belli değil.
    Cevapla
  • mehmet boyraz 9 yıl önce Şikayet Et
    Eray Akalın Bey. Selman-ı Farisi hazretleri eshabı kiramın en yükseklerindendir. Ehli sünnet müslümanlar yani sünniler bütün eshabı kiramı sevdiği gibi elbette Selman-ı Farisi hazretlerinide çok sever. Ayrıca İMANININ bir gereği olarak (zira Kur'Anı Kerim hepsini sevmemeizi emrediyor) onlara dil uzatanları tekfir edenleri asla sevmez sünni müslümanlar. Bizim ne iranla ne perslerle ilgili bir sorunumuz yok. Bizim ESHAB-I KİRAMA hakaret eden din düşmanlarıyla sorunumuz var. Bu bir arapta olabilir zira arap kafir de çoktur. Bu bir Türk te olabilir bir kürtte olabilir bir perste olabilir. Ehli sünnet vel cemaat itikadındaki bir müslümanın ölçüsü budur.
    Cevapla
  • nur dülger 9 yıl önce Şikayet Et
    iran israil in güvenlik garantisidir! . iran severler başlamış yine hizbullahın ,iranın filistine yaptığı yardımdan ! sağlladığı silahtan dem vurmaya ! Allah akıl fikir versin . Filistinli ile, afganistanda iran ortaklığı ile katledilen milyonlarca sünninin,ırakta ebu gureypte şiilerle berber Amerikan askerlerinin sünni mahkumlara yaptığı işkence ve tecavüzler? o ırak halkının Filistinliden ne farkı var ? ırakta milyonlar şii ve Amerikan askerince katledildi.pakistanda keza .sünniyi yezid soyu diyerek katleden iran sünni flistin halkına yardım ettti öylemi? sünnileri kandırdılar ayaklandırdılar .intihar saldırılarına yönelttiler .Hizbullah bir roket attı bedelini on binlerce sünni ödedi her seferinde .Lübnan! çoğu şii olduğu ve roketi atan Hizbullah olduğu halde araştırın bombalanan hep sünni beldeler oldu .daha iki gün önce İranlı bir yetkili esedin düşmesi israiln güvenliği için tedit olur dedi! demekki esed kadar iranda israiln güvenliği için bir garanti..
    Cevapla
  • hamza aslan 8 yıl önce Şikayet Et
    o yüzdenmi israili koruyan füze kalkanları türkiyede ?... o yüzden mi iran ın etrafını füze sistemelriyle ablukaya almışlar.. acaba kim kimin güvenlik garantisi nur hanım.. ?? hangi dünyadansınız siz ve gözleriniz görüyor aklınızda yerindemi aklınızlamı bilginizlemi konuşuyorsunuz yoksa kulaktan dolmamı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den ABD'de kritik temas! Fuat Oktay: Bazı hazırlıklar yapıldı! Artık zamanı geldi
Bakan Bayraktar duyurdu! 2 cansız beden daha ulaşıldı