Türkiye'den İsrail'e 'şiddetli' kınama

Türkiye, İsrail’in Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim faaliyetlerini sürdürmesini ‘şiddetle’ kınadı.

Türkiye'den İsrail'e 'şiddetli' kınama
Türkiye'den İsrail'e 'şiddetli' kınama
GİRİŞ 25.12.2014 14:34 GÜNCELLEME 25.12.2014 14:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İsrail'in son olarak Doğu Kudüs'te 380 konut inşasına izin vermesini şiddetle kınıyoruz.” ifadesine yer verildi.

Dışişleri’nin konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: “Uluslararası toplumun tüm ikazlarına rağmen İsrail'in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşim faaliyetlerini sürdürmesini ve bu kapsamda son olarak Doğu Kudüs'te 380 konut inşasına izin vermesini şiddetle kınıyoruz. İki devletli çözüm zeminini tahrip eden ve işgal altındaki Kudüs’te fiili durum yaratmaya yönelik bu adımlar uluslararası hukuka aykırıdır ve kabul edilmesi mümkün değildir.”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 6
  • Selim Yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Dış İşleri Bol Bol Kına Yakacağına önce Mavi Marmara Dosyasını Engellemesin Bülent Yıldırım Bas Bas Bağırıyor Mavi Marmara Dosyasını Dış İşleri Bakanlığında İsrail Yanlısı Bürokratlar Bakan Başbakana ve Cumhurbaşkanına rağmen Sümen Altı ediyorlar diyor. Bu ne biçim ülke Cumhurbaşkanı MB'e çağrı yapıyor faiz indir MB'e Başına buyruk AYM'e Twitter ve İnternet kararını iptal ediyor kendi ülkesi aleyhine çalışan bürokratlar Dünyanın hangi ülkesinde var acaba!
    Cevapla
  • akif 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten anca kınama yaparlar.israilde zaten sürekli açıklama yapıyor.kınamaları tınlamıyoruz diye.
    Cevapla
  • MÜRŞİT 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞİMDİLİK ELİMİZDEN SADECE KINAMA VE FİLİSTİNE YARDIM ETMEK GELİYOR.BUNA CÜRET EDEMEYEN ÇOOOOOKKK SAYIDA ÜLKE VE İNSANLAR DA VAR.
    Cevapla
  • emre değer 9 yıl önce Şikayet Et
    gelse ne olur ki şimdide sürekli kınayan türkiye kınama konusunda master yaptık yeter da icraat istiyoruz bıktık halkı oyalamanızdan yeter artık yeter akp kınamakla bisey olmuyor ! anladıkları dilden konusucaksınız konusamıyorsanızda sağda solda biz şöyle yaptık böyle yaptık diye ahkam kesmiceksiniz! bu konudada başarısız oldunuz siz zaten faiz konusundada israil konusundada ekonomi konusundada ne kadar inkar ederseniz edin! gerçekleri görün ALLAH aşkına!
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Hey gidi günler hey! Türkiye eski Türkiye iken İsrail'in müttefiki, İsrail sıkıştığı zaman her daim desteğini aldığı dostu, destekçisi iken şimdilerde yani yeni Türkiye'de her yaptığı eylemde Türkiye tarafından ağır şekilde eleştirilen kınanan yeni Türkiye tarafından terör devleti olarak görülen bir israil haline geldi.
    Cevapla
  • akif 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kınamalar ne işe yarıyor.....israil tınlıyormu bu kınamaları?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Mehmet Şimşek açıklaması: Her zaman arkasındayız
Devlet Bahçeli'den İmamoğlu'na: Hamas’a terör örgütü demek, Gazze’ye sırt dönmektir