Erdoğan'dan KKTC liderine yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC lideri Mustafa Akıncı'nın 'yavru vatan' açıklamasına 'ağzından çıkanı kulağın duysun' şeklinde yanıt verdi.

GİRİŞ 27.04.2015 15:53 GÜNCELLEME 27.04.2015 17:15
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt ziyareti öncesi basın açıklaması yaptı. Gündeme ilişkin önemli konulara değinen Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Artık yıllarca istismar edilen ana-yavru edebiyatını bir kenara bırakıp kardeşler ilişkisini kurmak gerekir'' açıklamasına yanıt verdi. Erdoğan 'Sayın Akıncı'nın ağzından çıkanı kulağının duyması gerekiyor' dedi.

''SAYIN AKINCI KAVGAYI TEK BAŞINA MI VERMEK İSTİYOR''

Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs için ağır bedeller ödediğini ve ödemeye devam ettiğini söyleyen Erdoğan, ''Kardeş olarak bir çalışmanın bile şüphesiz ki bazı şartları vardır. Bunun ötesinde yavru-ana vatan olarak çalışmanında şartları vardır.Şuanda bizim oraya yaptığımız yıllık ödeme 1 milyar dolar civarındadır. Acaba sayın Akıncı, bu kavgayı tek başına vereceğini mi zannediyor. Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'a bakışı yavru vatandır ve böyle devam edecektir.'' ifadelerini kullandı.

AKINCI'DAN ERDOĞAN'A JET YANIT

Erdoğan'ın açıklamaları sırasında CNN Türk'e konuk olan KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı jet bir yanıt verdi. Akıncı, şunları söyledi;

HEP YAVRU MU KALALIM

"Benim düşüncelerime halkım onay verdi, söylediklerimin arkasındayım. Türkiye bizim büyümemizi istemiyor mu? Hep yavru mu kalalım? Neden rahatsız olunuyor iki kardeş ilişkisinden? Yavru'nun büyümesini istemiyor mu Türkiye? 

SİYASETTE İLİŞKİLER BÜYÜKLÜKLE, KÜÇÜKLÜKLE ÖLÇÜLMEZ

"Ana vatan", "yavru vatan" söylemi yüreklerde olması gereken söylemdir. Siyasette ilişkiler büyüklükle, küçüklükle ölçülmez. Türkiye ile ilişkiyi istemeyen bir söylemde bulunmadım. Sağlıklı, kişilikli bir ilişkiden bahsettim."

Akıncı'dan Erdoğan'a yanıt

YORUMLAR 133
  • yavru...vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ulan orayo türkiye cumhiriyetinin 82.vilayeti yaparsak havanı alırsın... Ne demek......... **YAVRU VATAN***
    Cevapla
  • türkiyeye bağlayın gittsin 9 yıl önce Şikayet Et
    İlimizden biri olsun
    Cevapla
  • adem 9 yıl önce Şikayet Et
    bizden yardım almadan bi nane yapamazsınız.
    Cevapla
  • SOKRATES 9 yıl önce Şikayet Et
    Ulan 40-50 sene önce Rumlar sizi biçiyordu da Türkiye yardımınıza yetişti.Ne bedeller ödedi. Boş boş konuşma.Aklını alırız senin.
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıstan vazgeçilemez...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri