Erdoğan'dan Rusya'ya: Çok şey kaybedersiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belçika Başbakan'ı Michel ile basın mensuplarının karşısına geçti.

GİRİŞ 06.10.2015 13:49 GÜNCELLEME 06.10.2015 14:14
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belçika Başbakan'ı Michel ile basın mensuplarının karşısına geçti. Erdoğan Rusya'nın son yaptığı operasyonlara hitafen " Rusya Türkiye gibi bir dostunu kaybederse çok şey kaybeder." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Erdoğan: Şahsıma gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum. Brüksel'de bu görüşmeleri yapmak yeni bir sürecin başlamasına vesile olacaktır.

Sadece İstanbul'da 400 bin Suriyeli var. Bu tür işlerin çok büyük maliyeti var. Sadece kamplarda olanlara harcadığımız rakam 7.8 milyar dolar. 

AYLAN'IN FOTOSU ÇIKTI O ZAMAN DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Biz açık kapı politikası uyguladık. Varil bombalarının kullanıldığı Suriyeliler'e kapımızı açtık. 

Ne zaman Aylan'ın fotosu ortaya çıktı. O zaman dünyanın dikkatini çekti. Biz kendi aramızda bir konuyu daha değerlendirdik. 

RUSYA SINIRIMIZI İHLAL ETTİ

350 bin insanı öldüren birini İran, Rusya koruyor. Rusya'nın Suriye'de yaptığı işe bakın! Sınırımızı ihlal ettiler, kendine üs kurma derdinde. 

RUSYA TÜRKİYE'Yİ KAYBEDERSE ÇOK ŞEY KAYBEDER

Arzu etmediğimiz bazı adımlar atıldı. NATO'nun kendi prensiplerinin dışındadır. Tavrını almıştır ve alacaktır. 

Rusya Türkiye gibi bir dostunu kaybederse çok şey kaybeder.

Tampon bölge değil güvenli bölge. Onlar da oraya dönmek istiyorlar. Bunu değerlendirmemiz lazım. 

TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI ORTAK TUTUM OLMALI

Şu anda AB'nin bazı yerlerde desteği var. Bizler de elimizden gelen desteği veririz.

Terörle mücadele kapsamında DAEŞ, DHKP-C, PYD, PKK bunlarla ortak mücadele etmemiz lazım. 

Ama bazı ülkeler terör örgütü PYD'yi başka bir terör örgütüyle savaşıyor diye aklamaya çalışıyor. 

 

 

YORUMLAR 41
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bizim kaybettiğimiz şeyler gibi.
    Cevapla
  • habil 8 yıl önce Şikayet Et
    yakın zamanda abd ve iran anlaşarak suriye yi parsellemek ve buradan türkiye yi uzak tutmak adına yapılan anlaşmanın sonucudur bu bombalamalar.rusy<a ile anlaşmayım sözde şeriatla yönetilen adı islam devleti olan iranı bölgeye sokarak türkiyenin önünü kesmek için büyük bir anlaşma yapıldı.yani rusya iran abd ingiltere bir taraf türkiye bir taraf anlamak için insanda beyin olması lazım bazı yorumcuları mazur görüyorum onlar sadece ytazmak için buradalar düşünmek ve olayların nasıl olduğunu idrak için değil.
    Cevapla
  • Kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede ne cok rus usagi varmis brehbireh
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    gereğini yapın o halde, sınırlarımızda kafalarına göre at oynatmasınlar...
    Cevapla
  • We Are Machines 8 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi ReisiCumhurumuzu bile "yav he he" sözleriyle dinlediğimiz bir mesele oldu Suriye. "Rusya Türkiye gibi bir dostunu kaybederse" vb vb. Siz kimi neyle tehdit ediyorsunuz? Türkiyeye gelen 100 Metreküp doğalgazın 56'sı Rusyadan. Marmara Bölge Sanayisini 1 HAFTADA FELÇ gücüne sahip 1 adamla aşık atmak, anca akli melekelerde bir sorun olursa mümkündür. Artık boş laf-ı güzaflarla vakit harcamaktansa, ABDnin yaptığı gibi, biz de Rusyayla anlaşma yapmalıyız. Rus niyeti ortada. Lazkiye Humus Şam arası Batı Süriye Devleti Bu kırmızı çizgiyi kabul edip, biz de KENDİ UYDU DEVLETİMİZİ Halep İdlib hattında kurmak için müzakere etmeliyiz Tıpkı ABD gibi.
    Cevapla
  • We Are Machines 8 yıl önce Şikayet Et
    Açıkçası Haksızlık etmek istemiyorum. Suriye planlarımızdaki bu FİYASKODA, açık ara EN AZ KABAHATLİ isim ReisiCumhurumuzdur. Zira Suriye için Majör Hatalarımızın çoğu son 1 sened, kendisi Beştepeye çıktıktan SONRA, BaşVekilliği Davutoğlu Dış Politikayı Çavuşoğlu+Sinirlioğlu bırakınca yaşandı. Ondan ReisiCumhurumuza çok yüklenmek istemiyorum. Hatta yukarda "Vallahi" diye başlayan cümlemi, Rusyanın borusunun ötmesinden dolayı hıncımla yazdım ve o cümlemden ötürü biraz pişmanım hatta. Çünkü ASIL KABAHAT Özellikle Çavuşoğlu-Sinirlioğludur. İncirlik+Diyarbakır üssü anlaşması ve Suriyede ABD Kulluğu mentaalitesinin hesabını Tarihe veremeyeceklerdir.
    Cevapla
  • alip 8 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şey olmaz birader. Önce rusları biraz tanı derim sana. Menfaatlerinin daha çok Türkiye ile birlikte olmak olduğunu anladıklarında hiç sallamazlar suriyeyi.
    Cevapla
  • murtaza pekuz 8 yıl önce Şikayet Et
    we are machines kesinlikle yazdıklarına %100 oranında katılıyorum. Hatta Türkiye bu meselede daha aktif rol alabilecekken bunları kaçırdı. kobani veya cerablus meselelerinde Türk ordusu oralara sokulmalı ve defakto bir şekilde şu an oluşan Kürt kantonu veya pyd-pkk devleti meseleleri ortadan kaldırılabilirdi ama geç kalındı. ABD ye çok fazla güvenildi.
    Cevapla
  • RTE 8 yıl önce Şikayet Et
    Düşünki bu durumda bile kafa tutuyor ama senin anlamaman normal tabi..
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Anlayın Artık Osmanlıyı İNGİLİZLER Yıktı Cumhuriyeti İNGİLİZLER kurdu Hilafeti İNGİLİZLER Kaldırdı ÜMMETİN SON KALESİ VE HALİFESİ EVLADI OSMANLI UZUN ADAM RECEP TAYYİP ERDOĞAN Bağımsızlık için Savaşıyor !
    Cevapla
  • murtaza pekuz 8 yıl önce Şikayet Et
    "haydarinnaaa ninna rinanaaayyy" diye deliyürek şarkısını fondan versen tam olacaktı bu yoruma. o olmadıysa şu da olabilir: yinee de şahlaaanıyor amaan !!
    Cevapla
  • muhammed 8 yıl önce Şikayet Et
    tarih profösörüsün sanırım Allah aşkına kaç tarih kitabı okudun merak ettim.yoksa sende kasetten mi yayın yapıyorsun.
    Cevapla
  • habil 8 yıl önce Şikayet Et
    sana yardımcı olmak babında birşeyde ben söyleyeyim.israil in ilk cumhurbaşkanı şöyle söyler.biz yahudiler 20.yüüzyılda orta doğuda 2 devlet kurduk.1.türkiye cumhuriyeti.2.israil eğer buna inanmayan varsa biraz tarih bilgisi yeterli olacaktır yanı okumak zahmet olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum