Alman Bakan incirlikte!

Milli Savunma Bakanı Yılmaz ile Alman mevkidaşı Von Der Leyen, 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda görüştü

GİRİŞ 21.01.2016 11:42 GÜNCELLEME 21.01.2016 14:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "DAEŞ'e karşı küresel koalisyonun bir üyesi olarak Türkiye, sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri azami ölçüde kullanmakta ve diğer ülkelerle paylaşmaktadır. İncirlik üssünün dost ve müttefik ülkelerin istifadesine sunulması, bu bakış açısıyla değerlendirilmelidir" dedi.

Yılmaz, İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığında bir araya geldiği Almanya Savunma Bakanı Ursula Von Der Leyen ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İstanbul'daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Yılmaz, saldırının teröre karşı uluslararası iş birliğinin şart olduğunu herkese gösterdiğini bildirdi.

ALMAN BAKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR ETTİ

Von Der Leyen ise Alman birliğinin Adana'da misafirperverlikle karşılanmasından, askeri uçaklarının burada konuşlanmasıyla ilgili desteklerinden dolayı Yılmaz'a teşekkür etti.

Buluşmalarının İstanbul'da yaşanan "feci" saldırıdan sonra gerçekleştiği için o olayın gölgesinde kaldığını vurgulayan Von Der Leyen, "Masum insanların katledildiği bu saldırı sonrasında tuttuğumuz yas, üzüntümüz, bütün bu süreç içinde dostlarımız tarafından gösterilen hassasiyet ve acılarımızı paylaşmış olmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ALMANYA 1 MİLYONDAN FAZLA MÜLTECİ KABUL ETTİ

Ülkelerine gelen sığınmacılar hakkında da bilgi veren Von Der Leyen, Almanya'nın şimdiye kadar 1 milyondan fazla mülteciyi kabul ettiğini, Türkiye de 2 milyondan fazla mülteci kabul ederek bu alanda takdirlerini kazandığını belirtti.

MÜLTECİ AKINININ NEDENLERİYLE MÜCADELE ETMELİYİZ

"Bizler, söz konusu mülteci akınının nedenleriyle de mücadele etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. DAEŞ'in Suriye ve Irak'taki faaliyetlerine son vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz. İnsanların Avrupa'ya kaçışlarına ortak çözüm bulmamız ve onları korumamız gerekiyor. Yarın Berlin'de hükümetler arası zirve toplantımız olacak. İki ülke en üst seviyede bir araya gelerek mülteciler konusunu, buna söz konusu nedenleri, bu insanların korunması ve günün birinde vatanlarına geri dönebilmesiyle ilgili bir araya gelecek. Aynı zamanda, 'terörle nasıl mücadele edebiliriz?' İşte bütün bu konuları görüşmek üzere yarın bir araya geleceğiz."

YORUMLAR 2
  • Hakan Sönmez 8 yıl önce Şikayet Et
    Mülteci akını olmasaydı hayatlarına lay lay lom devam edeceklerdi.
    Cevapla
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    bi sen eksiktin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor