Başbakan Yıldırım: inşallah çam devirmez

Başbakan Yıldırım 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İngiliz Sky haber kanalına konuştu.

Başbakan Yıldırım: inşallah çam devirmez
Başbakan Yıldırım: inşallah çam devirmez
GİRİŞ 27.07.2016 06:54 GÜNCELLEME 27.07.2016 06:54

Başbakan Binali Yıldırım, "Türk ordusu darbe yapmamıştır. Türk ordusunun içinde asker üniforması giyen terörist bir grubun adamları Türk ordusunun tankını, topunu, uçağını, helikopterini izin almadan dışarı çıkararak halkın üzerine ateş açmak suretiyle yönetimi zorla ele geçirme teşebbüsünde bulunmuştur ve bunlar etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

Yıldırım, İngiliz Sky haber kanalına yaptığı açıklamada, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından soruşturmaların sürdüğünü, sürecin henüz tamamlanmadığını kaydetti

"DAHA FAZLA İLİŞKİLER GÖRECEĞİZ" 

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğinin ABD makamlarına bildirildiğini ifade eden Yıldırım, "NATO'ya, Türkiye'de her şeyin yolunda olduğuyla ilgili nasıl bir teminatta bulundunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bunun adını doğru koyalım. Türk ordusu darbe yapmamıştır. Türk ordusunun içinde asker üniforması giyen terörist bir grubun adamları Türk ordusunun tankını, topunu, uçağını, helikopterini izin almadan dışarı çıkararak halkın üzerine ateş açmak suretiyle yönetimi zorla ele geçirme teşebbüsünde bulunmuştur ve bunlar etkisiz hale getirilmiştir."

Yıldırım ayrıca, Türkiye'nin zaten yıllardır, Irak'ta, Suriye'de, bölgede yaşanan istikrarsızlıklara karşı NATO'nun güvenliğini sağladığını anımsattı.

Yıldırım, "Türkiye ile Rusya arasında daha yakın ilişkiler beklemeli miyiz?" sorusu üzerine, "Şüphesiz. Daha fazla ilişkiler de göreceğiz. Olması gereken de bu. Türkiye ile Rusya komşu, Karadeniz'i paylaşıyoruz, bölgede ortak menfaatimiz, ortak geleceğimiz var." dedi.

"BORIS JOHNSON'I DA ÖYLE KABUL EDECEĞİZ"

Yeni İngiliz hükümeti ve Türk kökeniyle de bilinen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'la ilgili de Yıldırım, "Her ne kadar Dışişleri Bakanı, eski Belediye Başkanı dedesinin hatırasına yeterince hürmet göstermese de yine de olur, onu da öyle kabul edeceğiz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Boris Johnson'ı sevip sevmediği" sorusuna, "Acayip garip laflar ediyor. Dışişleri Bakanlığında da inşallah çam devirmez." yanıtını verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da gönderilecek yabancılar belli oldu!
İslam Memiş altın için uyardı: Her şey değişecek!