Türkiye'den Mescid-i Aksa uyarısı!

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, son günlerde iyice artan İsrail zulmüne dair karşı açıklamada bulundu.

GİRİŞ 20.07.2017 14:47 GÜNCELLEME 20.07.2017 17:37
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD ve AB'yi sessizliklerini bozmaya davet etti. Türkiye olarak yeni çatışmaların yaşanmasını istemediklerinin belirten Kalın, "Güvenlik gerekçesiyle Mescid-i Aksa'nın sarılması, engellenmeye çalışılması kabul edilebilir bir durum değil. Filistin halkı ve Mescid-i Aksa yalnız değildir. Harem-i Şerif'te kısıtlamalara gidilmesi kabul edilebilir bir şey değil. Dolayısıyla ABD ve AB'nin sessizliğini bozması gerektiğini düşünüyoruz. Yarın Cuma günü münasebetiyle yeni çatışmaların yaşanmasını istemiyoruz. Çağrımız bütün tarafların seslerini yükseltmesi ve İsrail'in bu politikasından vazgeçmesidir" dedi.

"STATÜSÜNÜ DEĞİŞTİRMEK İÇİN BİR ADIM"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, yaşanan olaylarla Mescid-i Aksa'nın statüsünün değiştirilmeye çalışıldığını belirtti. İbrahim Kalın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Mescid-i Aksa'nın statüsünün değişmesi için bir adım olarak görüyoruz ve bundan endişe duyuyoruz."

İsrail'in korkunç Mescid-i Aksa planı ortaya çıktı

MÜSLÜMAN DÜNYASINA ÇAĞRI

Müslüman dünyasına çağrıda bulunan Kalın, "Bizim çağrımız bütün tarafların Batının, Arap dünyasının ve Avrupa'nın sesini yükseltmesidir. Bu süreçte Müslüman ülkelerin de enerjilerini başka şeylere harcaması da üzüntü vericidir" dedi.

YORUMLAR 27
  • Mukan KAHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Sonsuza dek lanet olsun İsrail'e.
    Cevapla
  • rahman 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail demir bir yumruk istiyor...
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyük savas kapida bunu görmeyen aptal zaten islam kafir savasi yakindir ordumuzu en az 800000bine cikarmamiz gerek cok büyük ve kanli olacak bu savas askeri yatirimlar hizla hayata gecmeli 2023 lere vakit yok savas daha erken baslar adamlar kürdistan kuruyorlar savas cok yakin harcamalar cok artmali tsk egitime daha cok önem vermeli savasa hazir olun gardaslar
    Cevapla
  • reis 6 yıl önce Şikayet Et
    savaş 2021de diyor düsünürler
    Cevapla
  • Fedayi_Yörük 6 yıl önce Şikayet Et
    ne uyarisi lan ne uyarisi ilk kiblemiz gidiyor simdi ölmeyeceksek ne zaman ölelim cihat ilan edin
    Cevapla
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya diyorsunuz da, biz cemaat olup kapısına dayanıyor muyuz ki ibadete açılsın. Biz talep edip ısrarcı olmadıkça daha çok bekleriz. Bizim iman gücümüz israil askerinin korkusundan daha büyük. Israrla üstüne gitmeliyiz bu konunun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi