BM'den İstanbul çağrısı

BM'nin yardım ofislerinin koordinatörleri, tüm liderlere İstanbul'da gerçekleşecek, "Dünya İnsani Zirvesi"ne katılma çağrısında bulundu.

BM'den İstanbul çağrısı
BM'den İstanbul çağrısı
GİRİŞ 05.05.2016 21:55 GÜNCELLEME 05.05.2016 21:55

BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, BM'nin Irak, Suriye Ürdün, Lübnan, Yemen, Filistin ve Libya'daki insani yardım ofislerinin koordinatörleri, tüm küresel liderleri Dünya İnsani Zirvesi'ne davet ederek, liderlerden bölgede yaşanan sorunları birinci elden dinleme ve etkili önlemler almalarını bekledikleri bildirildi.

Açıklamada, liderlerin sorumluluklarını yerine getirmesi ve bölgede akan kan ve yaşanan acılara son verilmesi için sorunlara siyasi çözüm bulmaları gerektiği vurgulandı.

55 MİLYON KİŞİNİN YARDIMA İHTİYACI VAR

"Bölgede 55 milyon kişi insani yardıma muhtaç" ifadesine yer verilen açıklamada, bu insanların acılarının sonlandırılması, insanlık onurlarının korunması ve insani yardım ulaştırılmasının herkesin sorumluluğunda olduğuna işaret edildi.

Öte yandan, BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, basın toplantısında, "Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün (MSF) zirveye katılmayacağını" açıklamasının sorulması üzerine, bu kararın "üzücü" olduğunu belirtti.

İstanbul'daki Zirve'de MSF ve diğer sivil toplum kuruluşlarının faaliyet alanını ilgilendiren çok önemli etkinliklerin gerçekleşeceğini anlatan Dujarric, "Bugün itibarıyla Dünya İnsani Zirvesi'ne üye ülkeler, sivil toplum örgütleri, özel sektör temsilcileri ve kanaat önderlerinin aralarında olduğu yaklaşık 6 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. 130 yan etkinlik planlanmış durumda." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
FIFA devrime hazırlanıyor! Süper Lig heyecanı yurt dışına taşınabilir
Türkiye'nin tüm ticareti durdurması, İsrail basınını çıldırttı!