Bağdat'ta Sadr eylemi!

Irak'taki mevcut siyasi sistemde reform yapılmasını isteyen Şii din adamı Mukteda Sadr, Bağdat'ta yüz binlerce yanlısını topladı.

Bağdat'ta Sadr eylemi!
Bağdat'ta Sadr eylemi!
GİRİŞ 24.03.2017 14:03 GÜNCELLEME 24.03.2017 16:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak’ta Şii din adamı Mukteda Sadr’ın çağrısına yanıt veren yüz binlerce kişi, başkent Bağdat’taki Tahrir meydanında toplandı. Sadr, kalabalığın önünde yaptığı konuşmada ülkedeki siyasetçilerin ellerinde büyük finans ve silahlı örgüt gücünün olduğunu savundu. Sadr, siyasetçilerin bu gücü halka karşı kullanarak gelecek seçimi yönlendirmeye çalıştıklarını öne sürdü.

Sadr, Musul başta olmak üzere çatışma alanlarında orduya desteğin artırılması gerektiğini ifade etti ve ordunun sahada etkin olan tek güç haline getirilmesi gerektiğini savundu.

YOLSUZLUĞA SON VERİLMESİ ÇAĞRISI

Sadr'ı dinleyen ve alanda Irak bayrakları açan kalabalık da ülkede reform yapılmasını, yolsuzluğa son verilmesini istedi. Taleplerinin arasında Seçim Komiserliği'nin değiştirilmesi de vardı.

Güvenlik güçleri, eylem öncesi sıkı önlemler aldı. Bazı yollar trafiğe kapatılırken çok sayıda güvenlik gücü sokaklarda görev yaptı.

Sadr, iki yıldan bu yana benzer eylemler düzenliyor. En son 6 hafta önce yaptığı eylemde çıkan şiddet olaylarında 4 kişi ölmüş, 300 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: ALJEZEERA
YORUMLAR 1
  • cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Konusma amerikanin uvey cocugu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada