Rusya'da Putin-Le Pen buluşması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa'nın cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen'le buluştu.

Rusya'da Putin-Le Pen buluşması
Rusya'da Putin-Le Pen buluşması
GİRİŞ 24.03.2017 15:21 GÜNCELLEME 24.03.2017 15:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fransa'nın aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisinin cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen'le Kremlin'de bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin, Fransa'da yapılacak seçimlere müdahale etmek gibi bir planı olmadığını vurguladı. Putin, istediği her Fransız politikacıyla görüşme hakkına sahip olduğunu da ifade etti.

'İKTİDAR VE MUHALEFETLE EŞİT İLİŞKİLER KURUYORUZ'

"Fransa'yla olan ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Fransız iktidar ve muhalefet temsilcileriyle eşit ilişkiler kurmaya çalışıyoruz" diyen Putin, şöyle devam etti: "Fransa'daki seçim kampanyasına hiçbir biçimde müdahale etmek istemiyoruz. Ancak Fransız siyasi parti temsilcileriyle görüşme hakkını saklı tutuyoruz. Tıpkı Avrupa ve ABD'deki ortaklarımızın yaptığı gibi."

"GÖRÜŞMEMİZ ÖNEMLİ"

Fransız politikacı Le Pen ise, yaptığı açıklamada, "Karşımızda böylesine ciddi bir terör tehdidinin olduğu bu dönemde, bu görüşmemiz özellikle önemli" ifadelerini kullandı.

RUSYA'YA UYGULANAN YAPTIRIMLAR APTALCA

AB'nin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımları değerlendiren Le Pen, "Biz her zaman yaptırımlara karşı çıktık. Bunun adil olmadığını, hatta aptalca olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Le Pen, Putin'den önce Rus parlamenterlerle bir araya gelmişti. Fransa'da düzenlenen kamuoyu yoklama anketlerine göre, aşırı sağcı politikacının cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu kazanma şansı yüksek.

YORUMLAR 3
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    Le Pen ABD projesi olabirmi? yani AByi parcalamak icin, ve fransayi tamamen savasmadan afrikadan disari atmak icin... kim bilir..
    Cevapla
  • semih 7 yıl önce Şikayet Et
    putinin düştügünü görüyorum .
    Cevapla
  • Sado 7 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemellen seçim için Putin den hackar desteği istedi :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...