Ülke tetikte! Provokasyon uyarısı verildi!

Sovyetler Birliği’nin II. Dünya Savaşı zaferinin 72’inci yıl dönümü Ukrayna genelinde de farklı etkinliklerle kutlanacak.

Ülke tetikte! Provokasyon uyarısı verildi!
Ülke tetikte! Provokasyon uyarısı verildi!
GİRİŞ 09.05.2017 11:07 GÜNCELLEME 09.05.2017 11:08

Kiev’de “Park Slava”da devlet erkanının sabah saatlerinde Meçhul Asker Anıtı’na çiçek bırakmasının ardından park halka açılacak ve gün boyu kutlamalar devam edecek.

9 MAYIS'DA KUTLAMA

II.Dünya Savaşı Müzesi ve Vatan Ana heykelinin önü de 9 Mayıs kutlamalarına sahne olacak. Savaş gazileri, askeri bando eşliğinde burada boy gösterecek.

Rusya‘da, Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanya’sına karşı kazandığı zaferin yıl dönümünde her sene yapılan “Ölümsüz Alay” yürüyüşü bu yıl Kiev’de de düzenlenecek. Vatandaşlar, savaşta hayatlarını kaybeden yakınlarının fotoğraflarını taşıyacak

MİLLİYETÇİLERDEN 'ÖLÜM YÜRÜYÜŞÜ' TEHDİDİ

Buna karşılık Kiev‘de aşırı sağcı bazı grupların provokasyon hazırlığında oldukları, “ölüm yürüyüşü” adı altında eylem düzenleyebilecekleri belirtildi.

“Ukrayna Milliyetçilerinin Örgütü” adlı grubun lideri Nikolay Kohanovskiy, sosyal medya hesabından, “Kiev’de 9 Mayıs kutlamalarına izin vermeyeceğiz. Duyarlı olan herkesi sokağa çıkarak aşağılıkları durdurmaya çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Kiev’in merkezinde bazı caddeler bugün 07.00-15.00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak.

'SOVYETLER BİRLİĞİ MİRASINDAN KURTULMAK'

Ukrayna‘da devlet, Sovyetler Birliği ve komünizm simgelerini yasaklamıştı. Sotsiopolis adlı kamuoyu araştırma şirketinin anketine göre, Ukrayna halkının yüzde 40’ı komünizm karşıtı politika yürütülmesine karşı çıkıyor. Devletin bu yöndeki adımlarını destekleyenlerin oranı yüzde 30 civarında.

Ukrayna‘da “Sovyetler Birliği mirasından kurtulmak” istyenlerin oranının en yüksek olduğu yer ülkenin batısı (yüzde 44). Bu oran ülkenin doğusunda yüzde 25, güneyinde yüzde 27

Sovyetler Birliği arşivlerine göre, Ukrayna’da II. Dünya Savaşı sırasında 6,5 milyondan fazla kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor