Dev tatbikatın üçüncü gününde alarm!

ABD ve Güney Kore Pasifik'te dev tatbikata devam ederken, Seul alarm seviyesini yükseltti. Kuzey Kore'nin yeni bir füze hamlesinde bulunmasından endişe ediliyor.

Dev tatbikatın üçüncü gününde alarm!
Dev tatbikatın üçüncü gününde alarm!
GİRİŞ 13.11.2017 16:30 GÜNCELLEME 13.11.2017 16:30

Güney Kore ve ABD ordusuna bağlı donanma unsurlarının 4 gün sürecek tatbikatının üçüncü gününde Seul'den alarm geldi. Kuzey Koreli bir asker, güneye kaçarken yaralanınca Güney Kore ordusu alarm seviyesini  yükseltti.

Cumartesi günü Kore Yarımadası etrafında başlayan ve Güney Kore’den 7 donanma gemisi ile ABD donanmasından USS Nimitz, USS Theodore Roosevelt, USS Ronald Reagan adlı  üç uçak gemisi ve 11 savaş gemisinin katıldığı tatbikat 14 Kasım’a kadar devam edecek.

"Kuzey Kore tehdidine karşı savunma" manevraları içeren 4 günlük  tatbikat hem Pyongyang yönetiminin nükleer ve füze provokasyonlarına karşı  caydırıcılık hem de acil durumlarda gereken ateş gücünü sağlamaya hazır  olunduğunu gösterme amacı taşıyor. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, tatbikatta yer alan bazı gemilerin füze takip sistemlerine sahip olduğunu bildiriyor.

Ayrıca tatbikatla iki ülke askeri kuvvetlerinin birleşik operasyon  kabiliyetinin artırılması hedefleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!
TCG ANADOLU örnek oldu! Türkiye'nin gemisini görünce hemen kolları sıvadılar...