Prens açıkladı: "Saldırı bizi güçlendirecek"

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Mısır'da bir camiye yapılan ve 300'den fazla kişinin öldüğü saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Prens açıkladı: "Saldırı bizi güçlendirecek"
Prens açıkladı: "Saldırı bizi güçlendirecek"
GİRİŞ 27.11.2017 11:30 GÜNCELLEME 27.11.2017 11:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Mısır'da bir camiye yapılan ve 300'den fazla kişinin öldüğü saldırının, terörizmle mücadele için Müslüman ülkeler arasındaki İslami askeri koalisyonunu canlandıracağını söyledi.

Müslüman 40 ülkenin en yetkili savunma görevlileri dün Riyad'da bir araya geldiler. Bu grup, aynı zamanda ülkesinin savunma bakanı olan Prens Muhammed'in iki yıl önce kurduğu bir ittifakın içinde yer alan bir oluşum.

 

Prens Muhammed, aşırı muhafazakar Suudi krallığında İslamiyet'in daha ılımlı ve hoşgörülü bir türünü uygulayacağını açıklamıştı.

Prens Muhammed toplantıya katılan delegelere, Mısır saldırısının "çok acı bir olay" olduğunu söyledi ve "...terörizm ve aşırıcılığın uluslararası rolünü güçlü ve uluslararası bir biçimde değerlendirmemiz gerek" dedi.

İslami Askeri Terörle Mücadele Koalisyonu adlı grup, terör örgütü DEAŞ bayrağı taşıyan militanların yaptığı Mısır saldırısının ardından, henüz kesin bir karar almış değil. Grubun üyeleri, militanlarla mücadele için birbirinden yardım talebinde ya da teklifinde bulunabilecekler. Bu yardım askeri, mali, malzeme ya da deneyim biçiminde olabilecek. Daimi merkezi Riyad'da olacak olan grup, finansal ya da ideolojik terörle de mücadele edecek.

Delegelere hitap eden Prens Muhammed, "Terörizm ve aşırıcılığın en büyük tehdidi, sadece insanları öldürüp nefret yayması değil, dinimizin itibarını lekelemesi ve inancımızı çarpıtmasıdır" dedi.

YORUMLAR 2
  • sergerdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu gundide kendini nimetten sayiyor
    Cevapla
  • Mesut ŞEN 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki kendileri bu işi önünü açmışlar. Yani tezgahı kendileri kurmuşlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...