Şii lider Trump'a karşı tugay kurdu!

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es Sadr'ın ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD Büyükelçiliği’ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararına karşı Sadr Kudüs Tugayı’nı kurduğu açıklandı.

Şii lider Trump'a karşı tugay kurdu!
Şii lider Trump'a karşı tugay kurdu!
GİRİŞ 09.12.2017 10:59 GÜNCELLEME 09.12.2017 11:02
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve Tel Aviv'deki ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını duyurmuştı. 

Mukteda es Sadr, dün Necef’te yaptığı açıklamada, Irak'taki Şii milis gruplarla konuya ilişkin acil toplantı yapacaklarını belirtmişti. 

Rudaw’a konuşan Sadr’a bağlı Haşdi Şabi bünyesindeki Seraye Selam Sözcüsü Sefa Temimi, toplantının ardından Sadr Kudüs Tugayı’nı kurma kararı aldıklarını söyledi.

 

BAŞVURULARI KABUL EDECEĞİZ

Sefa Temimi, “Yarın Irak’ın farklı kentlerinde Kudüs’ü korumak isteyen gönüllülerin başvurularını kabul edeceğiz. İsimlerin belirlenmesinin ardından gönüllü savaşçıları silahlandırılarak, askeri eğitim vereceğiz” dedi. 

Sefa Temimi, “Kurulacak bu gücün görevi, Kudüs’ü korumak olacak. Kurulacak gücün dünya çapındaki Müslümanlardan da destek görmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 48
  • Adam 6 yıl önce Şikayet Et
    ne gerekiyorsa super bir girisim
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ırakta abd tepki gösterseydiniz bugün bunlar yaşanmazdı
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadr. Kâfir ABD' Irak'a geldi ne yaptın,? Belki çiçek li karşılama.
    Cevapla
  • Türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    Mezhepçiliğiniz yerin dibine girsin! Siz müslüman mısınız yoksa Şii-Sünni mi? Hala akıllanmıyorsunuz. Amerika İsrail ve nice şeytanlar aranızı bozup durdu. Birlik olmanızı önledi. Yeter Be artık yeter! Kendinize gelin mezhepçiliği bırakın artık! Allah ın karşısına bu mezhepçilik fırkacılığınızla mı çıkacaksınız? Kur'an etrafında birleşmiyor sürekli ayrım yaparak anca boş boş konuşuyorsunuz. Ya birlesiriz ya da yok oluruz. Şii Sünni yok Müslüman Mümin var demeliyiz artık!
    Cevapla
  • KUDÜS ORDUSU 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Çok Doğru Bir Hamle Tüm Müslüman Ülkelerden Katılımla Profesyonel KUDÜS ORDUSU Kurulmalı Ve Her Türlü İhtiyacı Karşılanmalı Ve Bu Kurulacak Ordunun Görevi KUDÜS'Ü Korumak Olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'