Rus üssüne füzeli saldırı! ABD'ye ağır suçlama

Rusya’nın Suriye’deki gücünün merkezi olan Lazkiye bölgesindeki Hmeymim üssüne geçtiğimiz günlerde düzenlenen füze saldırısı Moskova ile Washington arasında yeni gerilime yol açtı.

Rus üssüne füzeli saldırı! ABD'ye ağır suçlama
Rus üssüne füzeli saldırı! ABD'ye ağır suçlama
GİRİŞ 30.12.2017 06:41 GÜNCELLEME 30.12.2017 06:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya, füzelerin ABD tarafından eğitilen muhaliflere verilenlerden olduğunu iddia etti. Rus üssüne yönelik füze saldırısı 27 Aralık tarihinde gerçekleşti. Saldırı hakkında Rusya Savunma Bakanlığı ilk başta sessiz kalmayı tercih etti. Kriz askeri ve diplomatik kanallardan yapılan görüşmelerle kızışırken, Hmeymim Üssü’nün füze saldırısına uğradığını ilk olarak Arap gazetesi El Masdar duyurdu.

3 FÜZE ATILDI

Moskova tarafından, üsse 3 füze atıldığı, ikisinin havada imha edildiği, üçüncü füzenin de bir yere düşmeden önce havada infilak ettiği belirtildi.

‘SALDIRI PROVOKASYON’

Rusya’nın Hmeymim askeri üssüne saldırı Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun, “Hmeymim ve Tartus, en az 25 yıl süreyle Rusya’nın bu ülkedeki daimi askeri üsleri olacak” açıklaması sonrasında geldi.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi senatörlerinden Frants Klintseviç, “Füze saldırısı savunma bakanlığımızın söylediği gibi yenilgiye uğrattığımız DEAŞ militanlarının ABD tarafından yeniden toplanarak eğitilip üzerimize gönderildiğinin kanıtı olarak gösterilebilir” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise saldırının provokasyon amaçlı olduğunu söyledi.

YORUMLAR 8
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika nın rusyaya saldırmaya gücü yetmez saldırırsa son kurşunu olur
    Cevapla
  • mustafa yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye rusya ve suriye anlaşıp abd yi suriye topraklarından çıkaracak formülü bulmalıdır.yoksa abd nin yaptığı hamleler ilkönce türkiyenin bağımsızlığını sonra ortadoğunun bütünlüğünü bozacaktır
    Cevapla
  • mete 6 yıl önce Şikayet Et
    Keşeke! ve ırak ta bu ittifaka katılırsa abd o zaman tıpış tıpış gider ama gitmeden önce fitne silahını kullanacaktır!...
    Cevapla
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın düzelme zulmetme alışkanlığı btimezse afet veya kuzey kore füzeleri ile kendine gelir aslan güçlüdür savunmasız hayvanları parçalar darbe yapar yer ama sağlam bir avcı gelip aslanı alnından vurur allahın adaleti çok hassastır.
    Cevapla
  • Rusya Türkiye iran 6 yıl önce Şikayet Et
    Deas pkk pyd mikrop taşıyan sinekler dir sineklerle mücadele öldürerek değil Bataklığı kurutarak olur Abd yi direkt vurmadan bu iş sürer gider Abd mikrop üreten bir bataklık sineklerin yok olması Abd nin direk vurulmasına bağlı Suriye ve Irak ta tüm Abd üs leri vurulmali Abd den korkarak nereye kadar korkak lar için zafer değil hezimet vardır ...
    Cevapla
  • Balıkesirli 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar pasif kalıyor o güç Türkiye de olaçakbiz dünyanın anasını ağlatırık
    Cevapla
  • sakali + sakalsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Sakali Sakalsiz beraber eyitiyo PYD + ISIDI kardes yapmis Enperyalisler,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...