Ve beklenen oldu! Kıbrıs'ta önemli gelişme

Kıbrıs'ta 8 yıl aradan sonra ilk kez, KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki yeni sınır kapıları açıldı. Derinya ve Aplıç sınır kapıları ile birlikte Ada'da Kuzey ve Güney'de açılan kapı sayısı 9'a çıktı.

GİRİŞ 12.11.2018 13:25 GÜNCELLEME 12.11.2018 17:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kıbrıs'ta 8 yıl aradan sonra ilk kez, KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki yeni sınır kapıları açıldı. İki kapı ile birlikte Ada'da Kuzey ve Güney'de açılan kapı sayısı 9'a çıktı. KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, kapıların açılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İnşallah, kapılara ihtiyaç duymayacağımız bir çözüme ulaşmamızı dilerim" dedi.

Kıbrıs'ta konuşlu Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyonu (BMBG), Kıbrıs müzakerelerinde güven artırıcı önlemler kapsamında Derinya ve Aplıc sınır kapılarının 12 Kasım'da açılacağını yaklaşık iki hafta önce duyurmuştu.

Kıbrıs'ta anlaşma sağlandı! Ve kapılar açılıyor

 

 

Misyondan yapılan yazılı açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in bugünkü yaptığı görüşmede Derinya ve Aplıç sınır kapılarının 12 Kasım’da açılması konusunda mutabakata varıldığı bildirilmişti.

Açıklamada, "Liderler, Lefke Aplıç ve Derinya geçiş noktalarının 12 Kasım’da açılacağını duyurmaktan memnuniyet duyarlar" ifadelerine yer verilmişti.

YORUMLAR 3
  • Mehemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs bizim yumuşak karnımız aslında toprak antlaşması güneye kaydirilarak. İngiliz üssünün de bize dahil edilerek kıta sahanlığı mizi genişletmek. Magosa ninda verilmemesi gerektiğini ifade etmek isterim. zaten anlaşma yapacak bir gavura benzemiyor sürekli Batı'nın biriyle besleniyor. Varsın muallakta kalsın. Birgün doğacaktır vaat ettiğin günler Hakk'ın inşaallah bir gece ansızın gerçekleşir. Nice AK günlere.
    Cevapla
  • büyükdoğu 5 yıl önce Şikayet Et
    kıbrısda rum dostluğu (ab hayranlığı) artarsa yakında türkiye istenmeyen ilan edilecektir
    Cevapla
  • mujdat temel 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu nasıl is Hem KKTC yi tanımazlar hemde Turklere düşmanlar neyin kafasını yaşıyorsunuz Bu Rumlarla
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...