ABD ordusundan bomba iddia! Saldıracaklar

Müslüman ülke topraklarını çeşitli bahanelerle kan gölüne çeviren ABD, İran ordusu ve İran destekli güçlerin, Orta Doğu’da, ABD askerlerine saldırı hazırlığında olduğunu iddia etti.

ABD ordusundan bomba iddia! Saldıracaklar
ABD ordusundan bomba iddia! Saldıracaklar
GİRİŞ 07.05.2019 22:28 GÜNCELLEME 08.05.2019 00:47
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

''USS Abraham Lincoln'' Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile bir bombardıman görev grubunun Orta Doğu'ya sevk edilmesine ilişkin sorulara, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ve ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (EUCOM) yazılı yanıt verdi.

 

 

Lincoln uçak gemisi ve bombardıman görev grubunun bölgeye sevk edilmesinin CENTCOM Komutanı Kenneth McKenzie’nin talebi üzerine ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın onayıyla yapıldığını belirten CENTCOM Sözcüsü Albay Bill Urban, ''Merkez Kuvvetler Komutanlığı, son zamanlarda İran ve İran destekli güçlerin bölgedeki ABD askerlerine yönelik saldırı hazırlığında olduğuna dair açık emareler görmesi üzerine kuvvet talebinde bulundu.'' açıklamasında  bulundu. 

Uçak gemisi grubunun bölgeye sevkinin sadece ABD asker ve menfaatlerini korumaya yönelik olduğunu ifade eden Urban, ''bilgi kaynaklarını'' ve ''bilgilerin elde edilme yöntemlerini'' gerekçe göstererek İran’ın saldırı hazırlığına ilişkin detaylara girmekten kaçındı.

 

 

Urban, Irak’ta ABD askerlerine yönelik bir tehdit söz konusu olup olmadığına ilişkin soru üzerine, CENTCOM'un İran rejiminden kaynaklanan birçok ciddi saldırı dalgasını takip ettiğini savundu.

Bölgeye yapılan sevkiyatın tedbir amaçlı olduğunu kaydeden Urban, ''İran rejimini, ordusunu, İran Devrim Muhafızlarını ve uzantılarını yakından izliyoruz ve ABD güçlerini ve menfaatlerini savunmak için iyi konumlanmış durumdayız.'' değerlendirmesinde bulundu.

Urban, bombardıman görev gücüne ilişkin ise ABD Hava Kuvvetlerine bağlı ve nükleer silah taşıma kapasitesine sahip B-52 tipi bombardıman  uçaklarının bölgeye sevk edildiğini kaydetti.

Diğer taraftan EUCOM sözcüsü Yarbay Joe Hontz, Lincoln uçak gemisinin  beraberindeki gemilerle Avrupa’da Hırvatistan olmak üzere birkaç liman ziyareti  planının da söz konusu sevkiyatla iptal edildiğini belirtti.

Hontz, USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz grubunda, Abraham Lincoln uçak gemisinin yanı sıra 7’nci Uçak Gemisi Hava Filosu, bir güdümlü füze kruvazörü ve 4 muhrip gemisinin bulunduğunu kaydetti.

USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Görev grubu, bir tatbikat için İtalya açıklarında konuşlu bulunuyordu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton dün yaptığı açıklamada, uçak gemisinin, bir bombardıman görev gücü ile Körfez'e  yönlendirildiğini açıklamıştı.

Bolton, bu sevkiyatı İran yönetimine ''net ve kesin bir mesaj'' olarak nitelemişti.

İSTİHBARAT İSRAİL'DEN

Amerikan medyasında yer alan bazı haberlerde, İsrail istihbaratının  ABD'ye İran'ın bölgedeki ABD askerlerine yönelik saldırı hazırlığında olduğu bilgisini ulaştırması üzerine Washington'un söz konusu kararı aldığı iddia ediliyor.

İsrail istihbaratının iki hafta önce Beyaz Saray'da bir toplantı sırasında İran'ın muhtemel birkaç planını Amerikan yönetimine aktardığı  belirtilirken, İran'ın, Irak, Suriye, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere bölgede ABD'ye ait hedeflere saldırabileceği  bilgisinin verildiği öne sürülmüştü. 

YORUMLAR 86
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    Ikinci Irak senaryosu incirlik derhal bosaltilmali soylemler sertlestirilmeli tam manasiyla Iran halkina yanlarinda oldugumuz mesaji verilmeli Reis turpun ziyaretini muhakkak ertelemeli ic siyasdt ozellikle belediye secimiyle fazla ortam gerilmemeli biran once s400 per konuclanmali Sayin bahceli Reis in yaninda gerekirse es baskan gibi olmali Apo biran once gundemden dusurulmeli kurtkardeslerimizle tekrar canalkkale ruhu yasatilmali gelmesi yakin buyuk felakete hazirlikli olmali
    Cevapla
  • yani 4 yıl önce Şikayet Et
    kendiniz çalin kendiniz oynayın üç maymunlar...
    Cevapla
  • aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    yalan onlar ancak mahsum suriyekilere iraklilara saldirirlar boyle bir mesebci ordu gozunun onunu goremez saldiracagi yeri bilemez mesep yuzunden yilardir mudlumanlari katlediyor isrilde istediyi zaman saldiri duzebleyip askerlerini vuruyor hala isrile saldiramiyor gucu silasiz sivilere yetiyor
    Cevapla
  • marif 4 yıl önce Şikayet Et
    Gene ne bahane üretiyorsun ABD.Şimdiye kadar İran ın ne israil e ne de abd ye hiç saldırısı olmuş mu?
    Cevapla
  • 3.Dünya Savaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hz.Peygamber buyurdu ki: " İki azatlı, Arab azatlısı ve Rum azatlısı Melik olduklarında, onların elleri ile melhameler  doğar.  “Hz. İbn-i Amr RA” "Melhameler vuku bulduğunda Allah-u Teâlâ Şam cihetinden, Mevali kabilesinden bir grubu gönderir ki onlar Arap'ın en iyi ata binenleri ve silahlı olanlarıdır. Allah onların sebebi ile bu dini kuvvetlendirir.  “Hz. Ebû Hüreyre RA” " İnsanlar için üç temerküz noktası vardır. Antakya Amik'inde olan Melhame-i Kübrâ'da toplanma merkezi Şam olur. Deccal vak'asında merkezleri Kudüs; Ye'cüc ve Me'cüc hadisesinde Tur-i Sinâ. “Hz. Hüseyin RA”
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber