İran'dan müzakere açıklaması! Şart koyabiliriz

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile mücadele için askeri bir stratejisinin olmadığını söyledi.

İran'dan müzakere açıklaması! Şart koyabiliriz
İran'dan müzakere açıklaması! Şart koyabiliriz
GİRİŞ 11.05.2019 16:54 GÜNCELLEME 11.05.2019 16:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Felahetpişe, İran devlet medyasında yer alan açıklamasında ABD Başkanı Donald Trump'ın İranlı liderlere "beni arayın" çağrısını değerlendirdi. 

ABD yönetiminin İran'a karşı son yaptırım kartlarını oynadığını belirten Felahetpişe, Trump'ın işinin ekonomi olduğunu ve yaptırımlarla İran'ı müzakere masasına oturtabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Trump'ın İran ile ABD arasında askeri bir söylemin oluşmasından sakınmaya çalıştığına dikkati çeken Felahetpişe, "ABD Başkanı yumuşamayı gündemine almış durumda. ABD ve İran arasında askeri bir söylemin oluşmasına engel olmak istiyor. Çünkü esasen İran ile mücadelede askeri bir stratejisi yok." değerlendirmesinde bulundu. 

USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu'nun bölgeye gönderilmesinin Trump ile Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton arasında kararlaştırılan bir husus olduğunu dile getiren Felahetpişe, bu adımın ardından yumuşama politikasının devreye sokulduğunu kaydetti. 

MÜZAKERE İÇİN ŞART KOYABİLİRİZ

ABD'nin İran'ın nükleer bombaya sahip olmaması için müzakere etmek istediğini ve Trump'ın nükleer anlaşmanın değiştirilmesinin peşinde olduğunu aktaran Felahetpişe, "İran müzakere için şart koyabilir. Çünkü biz büyük bir devletiz ve büyük devletler büyük kararlar alabilir." görüşlerini paylaştı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın İranlı liderlere "beni arayın" çağrısının ardından Beyaz Saray, Tahran'ın Trump'a doğrudan ulaşabilmesi için iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilere aracılık eden İsviçreli yetkililere bir telefon numarası iletmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • airpot 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD İRAN in nukleer silah uretmesini istemiyor kendinde 6800 nukleer baslik var. İran da nukleer silah var mi belli degil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler