Trump'tan 'Başkanım savaşa mı gidiyoruz' sorusuna iki kelimelik cevap

İran ve ABD arasındaki gerginliğe ilişkin ABD Başkanı Donald Trump'tan kısa bir açıklama geldi. Trump, bir gazetecinin "Sayın Başkan savaşa mı gidiyoruz?" sorusuna "Umarım olmaz" diye yanıt verdi. İran Devrim Muhafızları Başkan Yardımcısından ise, yaşanan gerginlik hakkında üslubu sert bir açıklama geldi.

GİRİŞ 17.05.2019 14:33 GÜNCELLEME 17.05.2019 15:16
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İran'la yaşanan gerginlikle ilgili açıklamada bulundu.

 

 

Amerikalı bir gazetecinin "Sayın Başkan İran'la savaşa mı gidiyoruz" sorusuna Trump, "Umarım olmaz" cevabını verdi.

İRAN'DAN KARŞILIK

İran Devrim Muhafızları'nın Parlamento İlişkilerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Mohammad Saleh Jokar, ABD tarafından Basra Körfezi'ne gönderilen savaş gemileri için Fars Haber Ajansı'na verdiği röportajda, "Kısa menzilli füzelerimiz bile ABD'nin bölgedeki savaş gemilerini vurmaya yeter. ABD insan gücü ve sosyal koşullar bakımından kötü durumda" dedi.

GERİLİMİN FİTİLİ BİR YIL ÖNCE ATEŞLENMİŞTİ

Washington ile Tahran arasındaki büyük kriz geçen sene ABD'nin İran'la imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesiyle başlamıştı. ABD yönetimi daha sonra İran'ı hedef alan yaptırımları artırdı. Yaptırımların yanı sıra, İran Devrim Muhafızlarını Nisan ayında "terör örgütü" ilan edilmişti. Nükleer anlaşmadan ABD'nin çekilmesinin birinci yıl dönümünde İran, nükleer faaliyetlere tekrar başlayacağını duyurdu. Bu gelişmenin ardından İran'ı ablukaya almaya Washington, Tahran yönetimine karşı Körfez'de harekete geçti. Bölgede BAE ve Suudi Arabistan ile işi tutan ABD, bu iki ülkenin gemilerine sabotaj sonrası olayın arkasında İran'ın olduğunu iddia etmiş ancak İran bu iddiaları reddetmişti.  Bölgede yığınağı arttıran Trump yönetimi, daha önce bölgeye F-35 jetlerini, Katar'a B-52 nükleer bomba taşıyabilen bombardıman uçaklarını, USS Abraham Lincoln uçak gemisini ve çok sayıda savaş gemilerini göndermişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 63
  • Dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İran ve Arabistan ı birbirine vurduracak tabi ki Arabistan a destek vererek silah satacak İran ada Rusya silah satacak seneryo aynı ABD Suriye nin başından Esat gitmesin diye Rusyay la zamanında anlaşmış zaten Esat dursun kukla yönetin İsrail genişlesin davaları bu
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar abd saldiramaz biliyor israilin yok olacagini
    Cevapla
  • eeee 4 yıl önce Şikayet Et
    muslumanlar olarak birleşmezsek olacağı bu. Biz hala o kurt bu çerkez bu alevi bu suriyeli diyelim. Birleşsek ve şu an gemilerini bombalasak hangi ülke gelecek sorarım sıze ?
    Cevapla
  • Nefer 4 yıl önce Şikayet Et
    Morrukkkk işin gücün riv riv ... savaşacaksın da telefon numaranı niye verdin. Beni mutlaka arasınlar diye irana...
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Her ABD başkanı bir ülkeyi işgal için gelir trump dan sonraki başkanda türkiye işgali için gelicek gözününüzü acın ama burası onlara wietnam olucak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü