ABD'den 31 yıl sonra aynı korkutan uyarı! Tek füzeyle 290 kişi ölmüştü

ABD'de Federal Havacılık İdaresi (FAA), İran ile yaşanan askeri ve siyasi gerilimler nedeniyle Basra Körfezi ve Umman Körfezi üzerinde uçan havayolu şirketlerini güvenlik riskine karşı uyardı.

ABD'den 31 yıl sonra aynı korkutan uyarı! Tek füzeyle 290 kişi ölmüştü
ABD'den 31 yıl sonra aynı korkutan uyarı! Tek füzeyle 290 kişi ölmüştü
GİRİŞ 18.05.2019 11:48 GÜNCELLEME 18.05.2019 11:49
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

FAA, ABD'nin Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) büyükelçilikler aracılığıyla yayımladığı uyarıda, Basra Körfezi ve Umman Körfezi üzerinde uçan yolcu uçaklarının, bölgedeki artan askeri hareketlenme ve siyasi gerilim nedeniyle "yanlış tanımlanma" riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

 

 

Uyarıda, uçakların seyrüsefer sistemlerine dışarıdan müdahale edilebileceği veya önceden uyarı yapılmaksızın iletişimlerinin kesilebileceği kaydedildi.

ABD 1988'DE VURDUĞU YOLCU UÇAĞIYLA 290 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLMUŞTU

Uyarı, 1988'de ABD ile İran arasında Basra Körfezi'nde yaşanan bir deniz muharebesi sırasında Amerikan donanmasına ait USS Vincennes savaş gemisinin, Tahran-Dubai seferini yapan İran Havayollarına ait Airbus A300 yolcu uçağını, F-14 savaş uçağı sanarak vurduğu olayı akıllara getirdi. Olayda uçakta bulunan 66'sı çocuk 290 kişi hayatını kaybetmişti.

Yakınlarını kaybedenler her sene bölgeye gelerek uçağın düştüğü yere çiçekler bırakıyor...

KÖRFEZDEKİ OLAYLAR

ABD, geçen haftalarda İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçaklarından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü körfeze sevk etmişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın ABD'ye ait hedeflere saldırı hazırlığında bulunduğu iddiasıyla yaptığı bu sevkiyatın ardından USS Arlington amfibi çıkarma gemisi ve bir Patriot hava savunma bataryasının da bölgeye gönderildiğini duyurmuştu.

Diğer taraftan BAE, İran'ın BAE açıklarında dört ticaret gemisine sabotaj yaptığını iddia etmişti. Bunun üzerine ABD de bölgede İran'a gözdağı vermek üzere F-15 ve F-35 uçakları ile uçuşlar gerçekleştirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, gelişmeler üzerine 15 Mayıs'ta Bağdat Büyükelçiliğindeki tüm ikinci derecedeki personelden Irak'ı terk etmesini istemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 58
  • Fetih 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    terörist işkalci zalim abd resmen diyorki vuracağım. Allahım tüm mazlumların ve madurların intikamını alsın İNŞALLAH
    Cevapla
  • Halil Gümüş 4 yıl önce Şikayet Et
    Katil ABD kan içici kan dökücü varmı başka açıklaması...
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Mezhepleri İslam dan üstün tutmayın sii veya sünni hiç bir farkı yok tüm islam ümmetinin kibleside secdeside duasıda peygamberi de inandığı Rabbi de aynı gerisi zaten teferruat müslüman muslumanin kardeşidir ve sunu unutmayın ki yahudi ve hıristiyanlar hangi müslümana buguz ediyorsa düşmanlık yapıyorsa o müslüman doğru yoldadır.
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçan kuştan haberi olan abd, körfez üzerinde uçan uçakları mı karıştıracak. Bu düpedüz sivil uçak vuracağının sinyalini vermektir, başka bir şey değil. Allah abd nin gemilerini o Körfez’e gömer inşaallah
    Cevapla
  • Asıl Teröristler 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar beşikteki çocuğu da öldürür, kucağında çocuğu olan kadını da öldürür, Havada uçan sivil uçağı da düşürür. Umurunda mı yüzlerce sivilin öleceği...
    Cevapla
  • haydar 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada akan Müslüman kani sebebi Siyonistler ve Enperyalizler bunlar rahat durmaz.
    Cevapla
  • hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Enperyalizler Siyonistler savunmasiz insanlari vumaya kuvetlisiniz !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!