Trump'ı 'İskender ve Cengiz Han'a benzetti

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif: "Trump, 'B takımı'nın kışkırtmalarıyla İskender, Cengiz Han ve diğerlerinin başaramadığını elde etmeyi umuyor. Tüm işgalciler giderken İran bin yıldır ayakta. Ekonomik terör ve soykırım iğnelemeleri İran'ı bitiremeyecektir."

Trump'ı 'İskender ve Cengiz Han'a benzetti
Trump'ı 'İskender ve Cengiz Han'a benzetti
GİRİŞ 20.05.2019 15:43 GÜNCELLEME 20.05.2019 15:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına, "Ekonomik terör ve soykırım iğnelemeleri İran'ı bitiremeyecektir" ifadeleriyle karşılık verdi.

 

 

Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Trump'ın "Eğer İran savaşmak istiyorsa, bu İran'ın resmen sonu olur." açıklamasına cevap verdi.

İran Dışişleri Bakanı, şunları kaydetti: 

 

 

"Trump, 'B takımı'nın kışkırtmalarıyla İskender, Cengiz Han ve diğerlerinin başaramadığını elde etmeyi umuyor. Tüm işgalciler giderken İran bin yıldır ayakta. Ekonomik terör ve soykırım iğnelemeleri İran'ı bitiremeyecektir."

Zarif, mesajının sonunda, "Hiçbir zaman bir İranlıyı tehdit etme" etiketiyle "Saygı göstermeyi dene, işe yarar!" ifadelerini kullandı.

Zarif'in kastettiği "B Takımı"

İranlı Bakan Zarif, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'i Trump'ın "B Takımı" olarak adlandırıyor.

Trump ne demişti?

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Yeşil Bölge'de bulunan ABD Büyükelçilik binası yakınlarına dün akşam katyuşa füzesiyle saldırı düzenlenmiş, Trump sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Eğer İran savaşmak istiyorsa, bu İran'ın resmen sonu olur. Bir daha ABD'yi asla tehdit etme!" ifadelerini kullanmıştı.

ABD-İran gerilimi

Trump yönetimi, 2015'te imzalanan nükleer anlaşmadan 8 Mayıs 2018'de çekildiğini açıklamıştı.

Sonrasında Tahran yönetiminin petrol ihracatını hedef alan yaptırımları uygulamaya koyan ABD, nisan ayında İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu "yabancı terör örgütleri" listesine almıştı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de ABD'nin yaptırımlarına karşılık 8 Mayıs'ta ülkesinin nükleer faaliyetlerinin bir kısmını yeniden uygulamaya başladığını ve anlaşmanın taraflarına İran'ın çıkarlarını koruyacak önlemler alması için 60 gün süre verdiklerini duyurmuştu.

ABD, kısa bir süre önce İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçaklarından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü Basra Körfezi'ne göndermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • ZOR38 4 yıl önce Şikayet Et
    10 asırdan beri, doğru. Esas doğru olan, abd saldırırsa İRAN VAR GÜCÜNÜ yahudi domuzlara harcamalı !!! abd ye karşı kaybetsede ASLINDA KAZANMIŞ olacaktır. Trump da biter abd de BİTER Nokta.
    Cevapla
  • İlhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaş savaşacaksaniz savaşin da medyayi olsun meşgül etmeyin benim çocuklugumdan beri abd ve israil iranla savaşacak.
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Kına yakmak için sabırsızlanıyor musun?
    Cevapla
  • Aksaraylı 4 yıl önce Şikayet Et
    İkiside terör besleyicileri
    Cevapla
  • imamali 4 yıl önce Şikayet Et
    eyvallah
    Cevapla
  • Recep Tayyip Erdogan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın IRAN!!!
    Cevapla
  • Türk eri 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu digerleri biz oluyoruz sanırım
    Cevapla
  • Emir 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu topraklar bir zaman iranın dı, iran yeryuzunun en eski uygarlığı
    Cevapla
  • atilla 4 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka , selcuklulari nereye koyuyorsun? ya timur u? ama suna katilmiyorum biz isgal degil feth ettik !!
    Cevapla
  • Azeri 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayır yanılıyorsun Osmanılı Iranla savaştı ancak işgal edemedi Osmanlıdan önce de zaten anadolu toprakları Iran Yunan ve Roma sınırları arasında el değiştirmiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim