Putin yeni füzesini böyle övdü: Dünyada tek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 'yenilmez' dediği Avangard füzesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Putin, füze için "Dünyada muadili yok" ifadelerini kullandı.

Putin yeni füzesini böyle övdü: Dünyada tek
Putin yeni füzesini böyle övdü: Dünyada tek
GİRİŞ 10.07.2019 11:59 GÜNCELLEME 10.07.2019 11:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ural Federal Üniversitesi'nde öğrencilere hitap etti. Putin konuşmasında, Rus Avangard stratejik füze sisteminden de söz etti.

Sistemin şu anda dünyada bir muadili olmadığını belirten Putin, ancak birkaç yıl sonra üretilebileceğini ifade etti.

Putin, Avangard füze sistemi ile ilgili, "Son geliştirdiklerimizden biri olan ve oldukça gelecek vaat eden Avangard füze sisteminin dünyada bir muadili yok. Belki birkaç yıl sonra olur, ancak şimdilik hiç kimsede bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

Putin'e göre bu tür bir füzenin üretilmesi yeni malzemelerin geliştirilmesi ile mümkün oldu. Putin, "Füzelerin yüzey sıcaklığı neredeyse 3 bin santigrat derece. Güneşin yüzey sıcaklığı ise 6 bin derece.Burada 3 bin derece olmasının sebebi ise atmosferin yoğun tabakalarında ilerlemesi. Eskimo etkisi: Yani uçuyor ve süzülüyor. Bu sırada yönlendirme sinyali geldiğinde gerekli zamanda gerekli ısıyı muhafaza ediyor. Bu, modern malzemelerdeki gelişmeler olmadan imkânsız olurdu" dedi.

Avangard füze sisteminin mevcut sistemlerden ayıran özelliği atmosferde ve kıtalararası menzilde Mach 20'nin üzerindeki hipersonik hızlarda uçabilmesi.

Putin daha önce bu füzelerin yana doğru ve dikey manevralar yapabildiğini belirtmişti. Rus lider, "Bu sayede tüm hava ve füze savunma sistemlerine karşı yenilmez oluyorlar. Kompozit manevraların kullanımı, uzun güdümlü uçuşlara izin veriyor. Bir meteor gibi, ateş topu gibi gidiyor" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 2
  • iyii iyi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ìyi iyi çok iyi işte herkez füze atom bombaları peşinde herkes dünya yi batırmak peşinde bizim Müslüman larin burada avantajı var fani yalan dünya batarsa bizler Cennete gideceğiz çünkü onu sevmedik onun için değilde Ahiret Cennet için çalıştık ve savaşacağiz peki siz dinsizler çok sevdiğiniz ve ondan ayrılmaktan korktuğunuz Dünyanızı batırıp yok ettikten sonra nereye nereye gideceksiniz
    Cevapla
  • Ofliahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İlginc bir yorum ama mantıklı eğer iman ile ölürsek gideriz cennete onun icin ibadet etmeliyiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!