ABD'li senatörden S-400 açıklaması

ABD'li Senatör Lindsey Graham, "Türkiye ile kazan - kazan" ilişkisi istediklerini belirterek, "S-400'ün aktif edilmesinin vereceği zararı önlemeliyiz" açıklamasını yaptı.

ABD'li senatörden S-400 açıklaması
ABD'li senatörden S-400 açıklaması
GİRİŞ 26.07.2019 03:45 GÜNCELLEME 26.07.2019 03:52
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen salı günü Türkiye'ye yaptırım isteyen Cumhuriyetçi senatörlerle yaptığı toplantıya  katılan Senatör Lindsey Graham, "Türkiye ile kazan - kazan" ilişkisi istediklerini söyledi.

'KAZAN KAZAN OLSUN İSTİYORUZ'

 

Senatör Graham, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Graham, Türkiye'nin S-400'leri aktive etmesinin ilişkilerimize vereceği zarardan kaçınmanın bir yolunu bulmalıyız" diyerek "Türkiye ile ilişkilerimizde kazan-kazan olsun istiyoruz, kaybet- kaybet değil" ifadelerini kullandı.

'GÜÇLÜ İLİŞKİLERE SAHİP OLMAK İSTİYORUZ'

Cumhuriyetçi Senatör, Türkiye ile güçlü ilişkilere sahip olmak istediğini, serbest ticaret anlaşması için müzakere edebileceklerini de belirtti.

 

 

Bu arada 'Defence One‘ adlı internet sitesinde yer alan bir habere göre, salı günü Beyaz Saray’daki 'Türkiye yaptırımları' toplantısına katılan Cumhuriyetçi senatörlerden biri olan Lindsey Graham, Başkan Trump’ın kendisinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘nu aramasını ve ABD yaptırımlarına hedef olmamak için S-400’leri aktive etmemeleri çağrısında bulunmasını istediğini söyledi.

POMPEO YORUM YAPMADI

Bu haber Amerikan Bloomberg kanalında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya da soruldu. Ancak Pompeo yorum yapmayı reddetti. Pompeo ayrıca röportajda, "Donald Trump'ın yaptırımları yürürlüğe koymaması için Rusya'dan alınan S-400'lerin operasyonel hale getirilmemesi" çağrısında bulundu.

YORUMLAR 77
  • HIRSIZ abd 4 yıl önce Şikayet Et
    abd oyalama ve zaman kazanma taktilerin bitti. bölgede senin ne işin var HIRSIZLIK MI haaaaa. yedirmeyiz tosuncuk
    Cevapla
  • Cane 4 yıl önce Şikayet Et
    Süs diye almadık herhalde tabikide kuracaz
    Cevapla
  • zmc 4 yıl önce Şikayet Et
    abd gözü ile '' küçücük Türkiye koskoca amerikanın ümüğünü sıkıyor. '' durum böyle dostlar.
    Cevapla
  • savas 4 yıl önce Şikayet Et
    hava sahamızda kaç tane kaçak ucakları var bakalım. İncirliğe gidiyoruz geliyoruz diye belkide takip edemediğimiz onlarca hava aracı var. 400 ler kuruldumu girip cıkanı tek tek bildirip kod larını tanıtmak lazım. Yoksa düşman görüp füzeyi ateşler. Şimdi rahatlar ya bozulmasın istiyorlar.
    Cevapla
  • eci 4 yıl önce Şikayet Et
    incirlik var diye kafalarına girip çıkıyolarmı sanıyorsun..hiç bir uçak izin almadan hava sahamıza giremez..izinsiz giren vurulur
    Cevapla
  • Açık konuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü ilişkiler pkk dan geçer.Pkk yı işgalci yaparak nereye varacaksınız.Doğrusu ülkeleri bölerek,insanlarakatliam yaptırarak,kan akıtarak elde edeceğiniz şey nedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi