Son dakika: ABD'de yaptırım tasarısına onay! Türkiye'den ilk açıklama

ABD'den gelen son dakika haberine göre; ABD Senatosu Dışişleri Komisyonunda Türkiye'ye yaptırım öngören tasarı oylandı. Oylamada 18 evet, 4 hayır oyu çıktı. Böylelikle, Türkiye'ye yaptırım tasarısı Senato gündemine alınacak ve yaptırımların uygulanıp uygulanmaması oylanacak. Tasarı Senatodan onay aldıktan sonra, Temsilciler Meclisine gidecek orada da onaylanırsa Trump'a sunulacak. Trump da imzalarsa kanun olacak.

Son dakika: ABD'de yaptırım tasarısına onay! Türkiye'den ilk açıklama
Son dakika: ABD'de yaptırım tasarısına onay! Türkiye'den ilk açıklama
GİRİŞ 11.12.2019 19:59 GÜNCELLEME 11.12.2019 22:11
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Gelen son dakika haberine göre; ABD Senato Dış ilişkiler Komitesi, Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanmasını öngören tasarıyı 4 hayır oyuna karşı 18 evet oyu ile kabul etti.

 

Söz konusu tasarı yarın Senato'ya gidecek ve oylanacak.

NE ZAMAN KANUNLAŞACAK?

 

Eğer Senato "Türkiye'ye yaptırım tasarısını" onaylarsa, ilgili tasarı Temsilciler Meclisine gönderilecek. Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinde tasarı kabul edilirse, ABD Başkanı Donald Trump'a sunulacak. Başkan Trump da onay verip imzalarsa, tasarı kanun olacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenledi.

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın oylamanın ardından şu açıklamayı yaptı:

"Kongre'deki süreci yakından takip ediyoruz. Bu tasarı geçse de S-400'le ilgili süreç devam edecek. Sayın Trump'ın bu konuda iyi niyet içinde olduğunu hepimiz takdir ederiz. Bunu kamuoyu önünde de söyledi. Bu yasadan rahatsız. Ama tabii Kongre'den geçince onun da eli kolu bağlı oluyor. Kongre üyeleri gözlerini-kulaklarını gerçeklere kapatmış durumda."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR: BAŞKA ARAYIŞLARA GİRERİZ

ABD'de Türkiye'ye yaptırım kararı onaylanırken, Türkiye'den de konuyla ilgili peş peşe açıklamalar geliyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklaması şöyle:

"S-400 tedariki nedeniyle haksız ve stratejik ortaklık ruhuna aykırı bir şekilde F-35 projesi dışında bırakılmamız halinde ihtiyacımızı karşılamak için doğal olarak başka arayışlara girmek zorunda kalacağız."

ABD Başkanı Donald Trump.

TRUMP 'TÜRKİYE HAKLI' DEMİŞTİ

ABD Başkanı Trump, S-400 ve F-35 tartışmalarıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

Obama yönetimi sırasında bizim Patriot füzelerimizi almak istedi ama satmadılar. Hiç adil değildi, Patriot almak istedi ama Obama hayır dedi. Sürekli hayır dediler. Ve savunması için ihtiyacı vardı. Sonra Rusya’ya gittiler S400 aldılar. Çünkü patriot almasına izin vermediler. Benden önceki yönetim bunu satın almasına izin vermedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 59
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    bazen abd nin egosu onlardan daha iyi hava savunma sistemine sahip olduğumuz içinmi rahatsız diye düşünüyorum bu nasıl bir takinti eski türkiye yok acaba chp nin varlığımı sizi bukadar cesaretlendiriyor
    Cevapla
  • REŞAT SEV 4 yıl önce Şikayet Et
    dikkatli olmalıyız bu abd sinsi bir politika izliyor ve taviz vermemeliyiz
    Cevapla
  • Ahmet ÖZDEMİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz de TBMM'de İncirlik le ilgili bir kara alalım. Daha iyi olmaz mı. Hep onlar mı saldıracak bir de biz harekete geçelim.
    Cevapla
  • tarafsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim de meclis te benzer kararlar alıp niyetimizi göstermemiz lazım. Son alınacak karardan sonra İncirlik ya da Kurecik gibi üsleri kapatmak geç kalmış hamleler olacaktır..
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Patriot satmazsan krali s 400 aliriz f 35 satmazsan ucaklarin krali su 57 aliriz NATO nun cani cehenneme sovyetler birligi tekrar kurulmali bu sefer cin türkiyede icinde olmali daha dogrusu tüm asya ülkeleri sovyetler birligine dahil olmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık