Japonya'dan Türkiye açıklaması: İki devlet, tek milletiz

Japonya'dan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kavaklıoğlu'na devlet nişanı verildi. Törende konuşan Miyajima, Türkiye ile Japonya'nin "İki devlet, tek millet olduğunu" söyledi.

Japonya'dan Türkiye açıklaması: İki devlet, tek milletiz
Japonya'dan Türkiye açıklaması: İki devlet, tek milletiz
GİRİŞ 21.12.2019 07:27 GÜNCELLEME 21.12.2019 07:28
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu'na, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine sundu katkılardan dolayı Japonya Devleti'nce "Altın ve Gümüş Yıldız Yükselen Güneş Nişanı" verildi.

 

Japonya Büyükelçiliği İkametgahı'ndaki törende konuşan Büyükelçi Akio Miyajima, Kavaklıoğlu'nun Türkiye ile Japonya ilişkilerine yaptığı katkıların Japonya Hükümetince büyük takdirle karşılandığını belirtti ve "Türkiye ve Japonya coğrafi olarak birbirinden uzak fakat kalplerimiz yakındır. Yani iki devlet, tek millettir" dedi.

Nişana layık görülen Kavaklıoğlu'nu tebrik eden Miyajima, iki ülke ilişkileri ile başta deprem olmak üzere çeşitli konulardaki iş birliği ve yardımlarda Kavaklıoğlu'nun oynadığı role dikkati çekti.

 

Miyajima gelecek yıl Ertuğrul Fırkateyni kazasının 130. yılı olduğunu kaydederek, Kavaklıoğlu'ndan, Türkiye-Japonya ilişkilerine daha fazla katkı sunması ricasında bulundu.

Konuşmasının ardından Miyajima, Japon İmparatorluk Sarayında onaylanan berat metni ile "Altın ve Gümüş Yıldız Yükselen Güneş Nişanı"nı Kavaklıoğlu'na verdi.

"BENİM İÇİN UNUTULMAZ BİR GÜN"

Alpaslan Kavaklıoğlu, beratı ve nişanı aldıktan sonra yaptığı konuşmada, kendisinin ve ailesinin çok kıymetli, unutulmaz bir gün yaşadığını söyledi.

Japon İmparatoru Naruhito'nun şahsına tebliğ ettiği bu güzede nişanın kendisini ve ailesini onurlandırdığını dile getiren Kavaklıoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye'de bir anket yapılsa, 'en sevilen ülke, millet' sorulsa, Japonya ve Japon halkı en üst sırada çıkar. Çünkü ülkelerimiz ile halklarımız arasında büyük benzerlikler, tarihlerimiz arasında paralellikler var. Japon halkı gelenek ve göreneklerine son derece bağlı, onuruna ve saygınlığına çok büyük değer veren, insani ilişkilerinde hem oldukça nazik, hem de empati yeteneği gelişmiş bir halktır. Üstelik hem çok çalışkan hem de o derece azimlidirler. Bu özellikleri vesilesiyle Japon halkı tıpkı Birinci Dünya Savaşında Türklerin yaşadığı acı gibi İkinci Dünya Savaşında yaşadığı o büyük travmaya rağmen müthiş bir atılım gerçekleştirmiş ve bugün bütün dünyanın saygısını ve hayranlığını kazanmıştır. Türk halkı da Japon halkının bu muazzam başarısını takdirle karşılamaktadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 76
  • Acar 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın Türkiye yaptırımlarını destekler kendileri. Bi haltı değiller
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    her milete boyle kotu tarih var malesef japonalar musulman degiler, olsalar bizden dahi iyi ibadet ederler
    Cevapla
  • Avrasiyap 4 yıl önce Şikayet Et
    Altaylarda beraber yaşadık akrabamız olur kan çekiyor
    Cevapla
  • Sivasspor 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeryüzündeki en gururlu ve çalışkan insanları.yeraltı ve yerüstü hiçbir zenginliği olmayan ama dünyanın üçüncü büyük ekonomisi.bilim ve teknolojide dünya lideri bir ülke.saygıli ve kibar insanlar.yalanın dolanın olmadığı,kul hakkına riayet edilen,rüşvetin talanın olmadığı bir ülke.vatanını seven,geleneklerine bağlı bir millet.bizim gibi batı batı diyerek kendi milli ve manevi değerlerine söven bir millet değil.
    Cevapla
  • Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Hersey göründüğü gibi değil,ahlaken çöküntüdür japonya
    Cevapla
  • Cahit 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz Avrupanın kuyruğuna takıldık gidiyoruz. Kendi değerlerimizi unuttuk.
    Cevapla
  • Deli 4 yıl önce Şikayet Et
    Aha bunlarda kurtulmak istiyor sayemizde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Düğün yapacaklar dikkat! Yaz aylarında talep arttı: Uzmanından sahte altın uyarısı
Refah'ı işgal eden İsrail'den skandal savunma: Barış anlaşmasını ihlal etmiyorlarmış!