Hepsi tek seferde işten kovuldu

ABD'de 34 gardiyanın Nazi selamı vererek çektirdiği bu poz ülkeyi ayağa kaldırdı. Konu ile ilgili son dakika açıklama yapan yetkililer, 34 kişinin de görevine son verildiğini duyurdu.

Hepsi tek seferde işten kovuldu
Hepsi tek seferde işten kovuldu
GİRİŞ 01.01.2020 10:16 GÜNCELLEME 01.01.2020 19:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Batı Virginia eyaletinde Nazi selamı veren eğitimdeki 34 gardiyanın işine son verildi. Konuyla ilgili son dakika açıklama yapan Batı Virginia Valisi, 34 memurunun işine son verdiklerini ve ayrıca 4 eğitmenin de maaşlarının askıya alındığını söyledi.

 

"BU TÜR DAVRANIŞLARA GÖZ YUMAMAYIZ"

Pazartesi günü yapılan açıklamada, sınıf eğitmeni Karrie Byrd'in stajyer gardiyanlara saygı işareti olarak Nazi selamı yaptırdığı ifade edildi. Ayrıca hükümet kurumunda bu tür davranışlara göz yumulmayacağı vurgulandı.

 

İSİMLERİ VERİLMEDİ

Yürütülen soruşturmaya dair yayınlanan özet raporda, Nazi selamına katılan öğrencilerin isimleri belirtilmedi.

Raporda bazı stajyerlerin Nazi selamının tarihsel sonuçlarını bildiği için sınıfa uymayı reddettiği kaydedildi. Byrd'ın sınıfın fotoğrafını çekerken el hareketini yapması için sınıftakileri yönlendirdiği ve karşı koyan 10 stajyere Nazi selamını vermesi yönünde telkinde bulunduğu ifade edildi.

Soruşturmayı yürüten yetkililer, öğrencilerin kötü davranış sergilediğine kanaat getirseler de Nazi selamı veren hiç kimsenin ayrımcı olmadığı sonucuna vardı.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 15
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakın bir zamanda Afrika ve Latin kökenli, abd'de yaşayan insanların ayaklanmalarını ülke ve halk olarak desteklememiz gerekiyor. abd'nin gündemine bakılırsa bu olanağının yaşanacağı göstergeler mevcut.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın özgür dünya
    Cevapla
  • byx68 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin gizli devleti naziler zamaninda oraya gidenlerden olusur.
    Cevapla
  • Buyrun size gercek 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek dertleri hitlerin yahudilere yaptiklari diger insanlara yapilanlar umurunda olsa muslumanlara boyle davranmazlardi . Simdiki liderler in hitlerden tek farki yahudileri oldurmek yerine korumasidir baska farklari yok...
    Cevapla
  • bediratak 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşünce özgürlüğüne ne oldu ey abd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar temsilcisinden tarihi konuşma! Teslim olmayacağız...
MSB duyurdu: 7 PKK'lı terörist etkisiz!