Market müşterileri gerçeği kasada öğrenince ortalık fena karıştı

Fransa'da bir market, 399 euroluk televizyonları yanlışlıkla 30,99 euro etiketiyle satışa sununca ortalık karıştı. Televizyonları bu fiyattan satın alamayacağını öğrenen müşteriler diretince olaya polis müdahale etti.

GİRİŞ 11.01.2020 08:43 GÜNCELLEME 13.01.2020 10:06
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Montpellier kentindeki bir süpermarket, sattığı televizyonlara, 399 (2 bin 602 lira) yerine yanlışlıkla 30,99 euro (202,22 lira) fiyat koydu. Kısa sürede aradaki fazla 'sıfır'ın büyük bir hataya sebebiyet verdiği anlaşıldı. Televizyonları ucuz fiyattan satın alamayacakları söylenen müşteriler diretince duruma polis müdahale etti.

 

GERÇEĞİ KASADA ÖĞRENDİLER

Önceki gün, Géant Casino adlı süpermarkette televizyonların etiketi yanlış yazıldı. 'Ucuz televizyon haberi'ni alan çok sayıda müşteri akın etti. Çoğunluğu bu fiyatın kısa süreli bir kampanya olduğunu düşünen müşterilerden bazıları dört-beş tane televizyonu alışveriş arabasına doldurdu. Ancak kasada duymaktan hiç hoşlanmadıkları gerçeği öğrendi.

 

MÜŞTERİLER SATIN ALMAK İÇİN ISRAR ETTİ

Süpermarket çalışanları, "Büyük bir yanlışlık olmuş. Bu fiyattan satamayız. Gerçek fiyatı 399 euro" dedi. Ancak, müşteriler sinirlenerek, "O sizin sorununuz, madem bu fiyatı koydunuz, 30,99 eurodan satacaksınız" diye ısrar etti. Olumsuz yanıt alınca da kasalardan ayrılmayarak marketi terk etmeyi reddettikleri süpermarketin giriş-çıkışını kapattı.

OLAYA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Süpermarket çalışanları çareyi polisi aramakta buldu. Onlarca polis memuru süpermarkete giderek müşterileri dağıttı ve süpermarket boşaltıldı.

Görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Yasaya göre yanlış etiketlenen ürünler o fiyattan satılmak zorunda. Ancak, bu örnekteki gibi 'bariz bir hatanın göstergesi' bir etiketleme varsa kurum ürünü düşük fiyattan satmama hakkına sahip.

YORUMLAR 39
  • ferhat s 4 yıl önce Şikayet Et
    o fiyati duyanlar markete akin ediyor, ..yaninda tabiki baska seylerde aliyor... YANI müsteriyi sadece markete cekmek icin yapilmir bir numara. ...almayada market reklam yapiyor.. .pazartesi günü tv 99 EURO ....bunu duyan.., sabahin sekizinde ..tv almak icin ..100 insan .. kapida marketin acilmasini bekliyor ....ACILDIGINDA görüyorlariki sadece 2 tv var simdi geri kalan 98 musteri bosuna gitmis oluyor, .. 98 musteri bu durumda gelmisken en azindan alis verisini yapiyor.. bu durumda kazanan market sahibi :)
    Cevapla
  • raoc 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupa avrupa diye peşlerinden koşulan milletin tarihi yağmacılık, tecavüz, ahlaksızlıktır. 100 yıldır kendi ırk, din, dil kardeşlerinden sadece 1 ve 2. dünya savaşından 100 milyondan fazla insan öldürmüşler. Birde diğer ırk, din ve dildeki yaptıkları ise hiç afedilir yenilir yutulur değil. Ve bizdeki aptallar bunlardan insanlık öğreniyor çünkü bunlar onların nesli
    Cevapla
  • kritik 4 yıl önce Şikayet Et
    399 birim yani 399 tl ye televizyon
    Cevapla
  • Mustafa Çoban 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet adamlarda ev kirasi da 1000 euro. Para birimleri degerli oldugi icin teknolijide ucuz avrupada.
    Cevapla
  • Mmm 4 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçı kansız dolmuş ortalık. 350 euro alış fiyatı olan bir mal 30 euro fiyatla satılır mı? Yanlışlık bariz. Fırsatçı kan emici kansızlık da bariz. Şu yorumlara bakın ya. İnsanlığımız ne hale gelmiş. Birde 3 tane 5 tane alan var. Bu kansızlık değil de nedir.
    Cevapla
  • insaf 4 yıl önce Şikayet Et
    etiketin fiyatını ispat et, dava aç kazanırsın ve televizyonu alırsın, sorun şu ki, bu televizyonlar türkiyede daha pahalı, üstüne alım gücünü de eklersen, yani asgari ücret türkiyede 2300 küsür lira fransada 1100 küsür euro. fransayı beğenmeyenlere yazıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz