Korkunç rapor dünyaya duyuruldu! Şoke eden detaylar...

Terör örgütü PYD-YPG/PKK’nın çocuk istismarı BM raporuyla bir kez daha gözler önüne serildi. Raporda, örgütün çocukları nasıl birer canlı kalkan olarak kullandığı bütün gerçekleriyle anlatıldı. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, YPG/PKK teröristlerinin Suriye'deki çocuklara yönelik uygulamalarından endişe duyulduğunu belirterek, teröristlerin çocukları kullandığına dair yeni bulguları paylaştı.

Korkunç rapor dünyaya duyuruldu! Şoke eden detaylar...
Korkunç rapor dünyaya duyuruldu! Şoke eden detaylar...
GİRİŞ 17.01.2020 15:05 GÜNCELLEME 17.01.2020 15:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

PKK/YPG'nin çocuk istismarı hem İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün hem de BM'nin son raporuyla sabitken batı medyası bu terör örgütlerinin suçlarını görmezden gelmeye devam ediyor.

 

 

Konsey, bölgede çocukların durumuna ilişkin, "Çocuklarımın Hayallerini Sildiler: Suriye'de Çocuk Hakları" adlı raporunu yayımladı. 

Terör örgütü YPG/PKK'nın 18 yaş altı kız ve erkekleri örgüte kabul ettiği belirtilen raporda, erkek ve kız çocuklarının Halep, Haseke, Aynel Arab (Kobani) ve Rakka'da örgüt tarafından kullanıldıklarının belgelendiği vurgulandı. 

 

 

Çocukların silah altına alındıklarına ilişkin bilgi paylaşan bir kaynağın, silah çok büyük olduğu için 10 yaşında bir çocuğun kalaşnikofu nasıl sürüklediğini anlattığı belirtildi.

Terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolü altındaki bölgelerde ebeveynlerin, sertifikalarının rejim tarafından kabul edilmeyeceği endişesiyle çocuklarını bu okullara yollamak yerine kendileri eğitim vermeyi tercih ettiği aktarılan raporda, rejim okullarına kayıtlı çocukların, okul üniformaları giydiği için taciz edildiği vurgulandı. 

Konsey tarafından belgelenen bir olayda, bir babanın, YPG teröristinin kontrol noktasındaki tacizlerinden korumak için çocuklarına önce normal kıyafetler giydirdiği, okula girerken ise okul üniformalarıyla değiştirdiği aktarıldı. 

"TÜRKÇE EĞİTİM VEREN AFRİN, BAB VE CERABLUS'TAKİ OKULLAR UYGULAMALARI DESTEKLİYORUZ"

YPG teröristlerinin, çocuklarını rejim okullarına kaydeden aileleri tehdit ettiğine değinilen raporda, "Konsey, yerel makamların, Türk makamlarının desteğiyle, Türkçe eğitim veren Afrin, Bab ve Cerablus'taki okullarda eğitim müfredatının uygulanmasını desteklediğini bildirmiştir." ifadesi kullanıldı.

Raporda, konseyin, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava saldırılarının siviller üzerindeki olumsuz etkisinden duyduğu endişeye vurgu yapıldı.

Koalisyonun, YPG/PKK'nın kontrolündeki Suriye Demokratik Güçlerini (SDG) DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonlarda kullanırken, özellikle Rakka ve Deyrizor'un büyük oranda imhasına yol açtığı kaydedildi.

YORUMLAR 6
  • mistoria 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu teröristleri masum diye savunan avrupa halkının gerçekleri öğrenince ne yapacaklarını çok merak ediyorum. Medya kurbanı olmuş hepsi. Aynı bir koyun gibi. Yaşamadıkları coğrafya hakkında yargı veriyorlar ama bakalım zaman ne gösterecek?
    Cevapla
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nın olan bitenden haber olmadığını, çocukların nasıl bir silah ve propaganda aracı olarak kullanıldığını bilmediğini iddia etmek bile saflık ve Avrupalıların aptal ve bilgisiz ayağına yatmalarına inanmaktır. Onlar herşeyi çok iyi biliyorlar ve kimse ses çıkarıp antipropagandada israr etmediği sürece hiç bir şeyden habersiz davranır ve Türkiye'nin çocuklar vasıtası ile bile olsa yıkılmasına, Suriye'nin tarumar edilmesine asla ses çıkarmazlar. Yeterki büyük israil'in kurulması için gerekli yolun taşlarını bu çocuklar döşesin ve üstünden İsrail ve Batı geçsin.
    Cevapla
  • kaptan44 4 yıl önce Şikayet Et
    buda şunu gösterir abd nin suriyede ortaklık yaptığı bize göre terörist grup abd ye göre silahlı örgüt müttefikleri işin özünde ne olursa olsun sonuç şu abd nin suriyede ortakları çocuklarmış
    Cevapla
  • Şimşek 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Kefereler Hem Terörü Destekleyin Hemde Rapor Yayınlayın, İkiyüzlü Vahşi Barbarlar.
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    daha dur bu ab ve abd pkk nın türkiye karşısında hiçbi şansı olmadıgını eyice anadıgında gendi elleriyle pkk yı türkiyeye teslim edecekler heç meraklanmayın siyasi istikrarın sonucu nerden nereye önümüzdeki 5 sene çoh önemli
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan pkk ypg BM yok edebilmesi yok etmedikçe boş boş konuşup göstermelik laf olsun diye konuşmasın 2 yüzlü olmak AVRUPANIN çok iyi bikdigi 1 ilş hem terörist diyeceksiniz hem teröristlere silah verip insan öldürmelerine izin verceksin ABD
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor