ABD'de ilk kez Türk emniyet müdürü Kur'an-ı Kerim üzerine yemin etti

ABD’de Türklerin en yoğun yaşadığı New Jersey Eyaleti'ndeki Paterson şehrine ilk kez Türk kökenli Emniyet Müdürü atandı.

GİRİŞ 04.02.2020 23:21 GÜNCELLEME 05.02.2020 03:20
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Paterson Polis Teşkilatı'nda 32 yıldır görev yapan İbrahim Mike Baycora, Paterson Belediyesinde düzenlenen törenle yemin ederek, resmen görevine başladı.

 

 

İLK MÜSLÜMAN EMNİYET MÜDÜRÜ

Türk diplomatik misyonundan temsilcilerin yanı sıra, New York ve New Jersey’de yaşayan Türk toplumu üyeleri, Paterson yönetiminden üst düzey yetkililer ve Baycora’nın ailesi ve yakınlarının katıldığı yemin töreni, Amerikan milli marşı ve dua ile başladı.

 

 

Törende bir konuşma yapan Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh, Amerika’da bugün tarih yazdıklarını belirterek, “Baycora, Paterson şehrinin ilk Türk, ilk Müslüman, ilk kimya mühendisi eğitimli emniyet müdürü oluyor.” dedi.

Sayegh, Baycora’nın uzun yıllar polis teşkilatında süren gayretlerinden dolayı bu görevi hak ettiğini belirterek, “Baycora, bir Amerikan rüyasıdır, bugün geldiği konuma kendi çabası ile gelmiştir. Bu Paterson’ın zaferidir, Amerika’yı evi bilen göçmenlerin zaferidir.” ifadelerini kullandı.

''PATERSON, ESAS AMERİKA'DIR''

228 yıllık tarihi binada düzenlenen törende daha sonra Baycora, Kur'an-ı Kerim’e el basarak, yemin etti.

Baycora, burada yaptığı konuşmada, Paterson'un yarım yüzyıllık evi olduğunu belirterek, “Bu şehri seviyorum. Paterson, etnik gruplarıyla, çoğulcu yapısıyla, dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla esas Amerika'dır.” dedi.

Paterson şehrine hizmet etmekten mutluluk duyacağını anlatan Baycora, şehri suç ve uyuşturucudan kurtarmak ve daha güvenli bir şehir haline getirmek için çok çalışacağını söyledi. Baycora, törenin sonunda Türkçe yapılan duanın ardından, tebrikleri kabul etti.

Türk olmasından ve doğduğu ülkeden dolayı gurur duyduğunu vurgulayan Baycora, "Bugün çok mutluyum. Burada yaşadığımız olay, dünyanın neresinden gelirseniz gelin, bu ülkede fırsatlar olduğunun ispatıdır." diye konuştu.

32 YILDIR PATERSON POLİS TEŞKİLATINDA ÇALIŞIYOR

Eskişehir'de doğan ve küçük yaşta Amerika’ya giden Baycora, Paterson şehrinde büyüdü. New Jersey Rutgers Üniversitesi'nde kimya mühendisliği alanında diploma alan Baycora, 1988 yılında Paterson Polis Teşkilatı'na katıldı.

32 yıldır Paterson Emniyeti'nde görev yapan iki çocuk babası Baycora, yaklaşık 150 bin nüfusu bulunan Paterson şehrinin güvenlik ve asayişinden sorumlu olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Ekber 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Müslümanlara şirin gözükme derdinde bence oyun var bunda.
    Cevapla
  • Aystgn 4 yıl önce Şikayet Et
    Gülrsim geldi.. Bir yanda dünyada elinde kanı olmayan millet kalmamış Siyonist Abd Bir yanda ona Kuran'a yemin ederek hizmet eden Müslüman.
    Cevapla
  • huzuret 4 yıl önce Şikayet Et
    benimde sana gülesim geldi. bu adam müslüman olarak oradaki insanlara örnek olabilir
    Cevapla
  • Ertugrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim meclisimizde Kuran-ı Kerim okunarak açılsın Fetih suresi okunsa ne güzel olurdu.
    Cevapla
  • kırkdort4444 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen, nokta
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP ayağa kalkar laiklik elden gitti diye ama beyaz Saray’da Trump’ın dua ekini bile var
    Cevapla
  • viyana 68 4 yıl önce Şikayet Et
    o değilde bizdede göreve başlarken yemin edilse. 80 milyondan hellallik alacağım diye çalışsalar halk kuyrukta memur bilgisayarda oyunda
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Baycora soyisimli Türk mü olur ? Geçin bunları ABD katlettiği müslümanların hesabını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!