Rusya'dan çok çarpıcı koronavirüs kararı

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, kararnameyle, Çin vatandaşlarının Rusya'ya girişinin geçici olarak yasaklandığını bildirdi.

Rusya'dan çok çarpıcı koronavirüs kararı
Rusya'dan çok çarpıcı koronavirüs kararı
GİRİŞ 19.02.2020 16:02 GÜNCELLEME 19.02.2020 17:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kararnamenin, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin tarafından imzalandığını belirten Tatyana Golikova, "Şahsi, iş, eğitim ve turistik gerekçelerle Rusya'ya gelmek isteyen Çin vatandaşlarının ülkeye girişi, 20 Şubat'tan itibaren geçerli olacak şekilde durduruldu" dedi.

 

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'deki vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

 

Rusya'da bugüne kadar 2 Çin vatandaşında koronavirüs tespit edilirken, iki hasta da karantinadaki tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • fatih özbek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bana bişey olmaz Benim kocam yapmaz aynı mantık...
    Cevapla
  • Okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyi bekliyor yetkililer bizede bulaşmasını mi bi an önce bunları bizimde yapmamız gerekiyor
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    İstoç çinli dolu bizde.
    Cevapla
  • feridun met 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy rus hainleri,siz ne yaparsanız yapın çeçen ve kırımlı soydaşlarımıza yaptıklarınız ve yapmaya devam ettiğiniz zulüler yüzünden inşaallah bir virüste size bulaşır dileği ile..
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kararı türkiyede hemen uygulamalı virüs iranakadar gelmiş oranda 2 kişi ölmüş virüsten türkiye çine kara ve hava yollarını derhal kapatmalı!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler