Mihriban Aliyeva'dan çok çarpıcı koronavirüs açıklaması

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva, tüm yurttaşlarına yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede sivil sorumluluk sergileme çağrısında bulunarak, "Bilge halkımızın en güzel nitelikleri olan cömertlik, şefkat ve merhamet, inanç ve sevgi sayesinde hep birlikte bu ciddi sorunla başa çıkabileceğimize inanıyorum" dedi.

Mihriban Aliyeva'dan çok çarpıcı koronavirüs açıklaması
Mihriban Aliyeva'dan çok çarpıcı koronavirüs açıklaması
GİRİŞ 18.03.2020 14:21 GÜNCELLEME 18.03.2020 16:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva, kendi internet sitesinden yayımladığı yazılı açıklamada, dünyanın küresel bir zorlukla karşı karşıya kaldığını belirtti.

 

Kovid-19'un artık dünyanın 167 ülkesinde görüldüğünü hatırlatan Aliyeva, "Dünyanın böyle bir riske hazır olmadığı inkar edilemez bir gerçektir. Milyarlarla ifade edilen sağlık bütçesi rakamlarına sahip, muazzam bilimsel ve entelektüel potansiyelle gelişmiş teknolojilere sahip ülkeler bile salgının yayılmasını engelleyemedi" dedi.

"ACI VE ISTIRAP SINIR TANIMIYOR"

 

Aliyeva, salgının önlenmesi için dünyada daha önce görülmemiş tedbirlerin alındığına dikkat çekerek, "Ortak çabalarımızın sonuç vereceğine inanıyorum ve umuyorum. İnsanlık bu zorlukla baş edebilecek ve daha da güçlenecektir. Ayrıca basit gerçekleri düşüneceğimizi ve onları yeniden anlamaya çalışacağımızı umuyorum. Biz birbirimizden farklıyız fakat evimiz bir. Başkasının derdi diye bir şey yok. Acı ve ıstırap sınır tanımıyor. Aşı keşfedildikten sonra virüse karşı bağışıklık kazanılacak. Kayıtsızlığa karşı bağışıklığı ise herkes kendi oluşturmalıdır" ifadelerini kullandı.

Mihriban Aliyeva, aynı zamanda Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşidir...

"BUGÜN İHMAL KABUL EDİLEMEZ"

Azerbaycan'da ilgili tüm kurumların Kovid-19'un yaygınlaşmasını önlemek için seferber edildiğini bildiren Aliyeva, şunları belirtti: "Hepinizden yaşlıları korumanızı rica ediyorum. Enfekte kişilerin büyük çoğunluğu hastalığı hafif şekilde geçiriyor ve iyileşiyor. Yaşlı neslin temsilcileri, kronik hastalıklardan muzdarip olanlar ve bağışıklığı zayıf olanlar ise risk grubu kapsamındadır. Biz Azerbaycanlılar her zaman büyüklerimize özel saygı gösteriyoruz ve onları hassasiyetle koruyoruz. Eminim bu durumda daha dikkatli olacağız. Bugün ihmal kabul edilemez."

Aliyeva, sağlık personeline fedakar çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerini ileterek, "Bilge halkımızın en güzel nitelikleri olan cömertlik, şefkat ve merhamet, inanç ve sevgi sayesinde hep birlikte bu ciddi sorunla başa çıkabileceğimize inanıyorum. Yüce Tanrı bu zor günde herkesin yardımcısı olsun!" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • evladifatihan 4 yıl önce Şikayet Et
    azerbaycanin kanini emen bir kenesiniz insanlariniz saglik hizmeti alamiyor petrolleri kendi cebiniz icin peskes cekiyorsunuz.simdide kalkip bilge halkiniza tesekkur ediyorsun kralice hanim
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    bu gün çoğu zenginin ve çoğu insanın anne ve babası huzur evinde onlar kıyıda köşede bakımsız ve ilgisiz ölmesin onları yanlarınıza alın sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı sahip çık şefkatine al atanı ananı babanı onların seni büyütüm barındırmadımı seni besleyip merhametini esergemedi sen onu nasıl atarsın bu hayırlı evlada yakışırmı
    Cevapla
  • Ademoğlunun Biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem evde yanında hem de devlet işlerinde yanında,bıkmıyor mu acep İlham başkan? :)
    Cevapla
  • Kafkas 4 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Şahin, biri de çıkıp sana seni yetiştiren, terbiye edenlerle ilgili bir şeyler söyler altından kalkamazsın... Bir insanın yetismesinde tek sorumlu öğretmen mi? Kişinin düşüncesini beğenmedin diye onu yetiştiren öğretmene hakaret etmeye kalkışmak en basit tabiriyle hadsizliktir...
    Cevapla
  • Mehmet Sahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sana ohuma yazma ögreten ortmenini....
    Cevapla
  • .... 4 yıl önce Şikayet Et
    İğrençsin
    Cevapla
  • FİKRET 4 yıl önce Şikayet Et
    sen ciddi misin? bu yazıdan çıkardığın sonuç bu mu ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!